Menu
RSS
Κυριακή, 08/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στα Λαγκάδια

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη στα Λαγκάδια

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Νίκο Πλουμπίδη διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του, τα Λαγκάδια Γορτυνίας, την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, τιμώντας τα 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Στην εκδήλωση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιστορικού στελέχους του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Πλουμπίδη στην πλατεία Λαγκαδίων. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος, ενώ τη στήλη της προτομής  και τον περίβολο του μνημείου διαμόρφωσε ο λαγκαδιανός τεχνίτης πέτρας, Στάθης Καγιούλης.


Η έγκριση του αιτήματος της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας του Κ.Κ.Ε. για την παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση μνημείου-προτομής στη Δημοτική Κοινότητα Λαγκαδίων, πάρθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας σε προηγούμενη συνεδρίαση του.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης είχε αναφέρει στο ΔΣ: « Έχουμε χρέος να τιμάμε εμβληματικές προσωπικότητες της Γορτυνίας. Άφησε σπουδαία παρακαταθήκη ο Νίκος Πλουμπίδης. Ήμουν ο Δήμαρχος Λαγκαδίων όταν οργανώθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις, τοποθετήθηκε η πρώτη πλάκα στο σπίτι του και τιμήσαμε για πρώτη φορά την προσφορά του στην κοινωνία».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...