Menu
RSS
Σάββατο, 29/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χορωδία Τρίπολης | Ανακοινώσεις για το 6ο Φεστιβάλ του Πανός

Χορωδία Τρίπολης | Ανακοινώσεις για το 6ο Φεστιβάλ του Πανός

ΤΟ “6° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ”

ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αγαπητοί Φίλοι, Παλιοί και Νέοι,

Πρόεδροι, Μαέστροι,

και Σύμβουλοι των Διοικητικών Συμβουλίων

και Καλλιτεχνικών Επιτροπών

των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ μας

Το 2025, “του κορωνοϊού να κρατάει την πλάκα του”, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επαναλαμβάνει το “παλιό Φεστιβάλ Γκάτσου” με τη νέα ονομασία

“6° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ”

με τον τραγόμορφο και τραγοπόδαρο ΠΑΝΑ και τη σύριγγά του -αρχαία θεότητα της Αρκαδίας- να είναι το εμβληματικό λογότυπο του Φεστιβάλ!

Το “6° Πανελλήνιο Φεστιβάλ του Πανός”, αυτή τη φορά, είναι αφιερωμένο στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (1925-2025)! Στον αείμνηστο, Μίκη, θα είναι αφιερωμένες και όλες οι, εντός του 2025, εκδηλώσεις της Χ.Τ. Στον Μίκη που, το καλοκαίρι του 1940, ήρθε στην Τρίπολη, ως μαθητής Γυμνασίου, κατόπιν μετάθεσης του πατέρα του. Διευθυντής “καριέρας” στη Νομαρχία Αρκαδίας ο πατέρας του Μίκη, με “εγκάθετο” Νομάρχη των Ιταλών τον Γιάννη Βουγιουκλάκη, πατέρα της Αλίκης! Τότε, η Τρίπολη έσφυζε από πολυφωνικές χορωδίες! Ο Μίκης ζυμώθηκε με τις χορωδίες και ήτανε η απαρχή του για τη μετέπειτα ένδοξη μουσική και χορωδιακή εξέλιξη και πορεία του... Στην Τρίπολη και στην ηλικία των 17 ετών έγραψε και την ΚΑΣΣΙΑΝΗ του που, ο ίδιος με τη χορωδία των συμμαθητών του, ερμήνευσε στην Αγία Βαρβάρα της πόλης!

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο νεοκλασικό, κουκλίστικο “Μαλλιαροπούλειο Θέατρο”, στο κέντρο της Τρίπολης, κατά το ενδεκαήμερο -11 μέρες- από 28 Μαρτίου (Παρασκευή) έως 7 Απριλίου (Δευτέρα) του 2025!

Βασικά, το Φεστιβάλ είναι ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ κι έτσι να το εκλάβετε... Πιο συγκεκριμένα, για τις πολυφωνικές Χορωδίες μας θα διατεθεί ένα εξαήμερο (6 ημέρες), σπασμένο σε δύο 3ήμερα -το α' και το β' Παρασκευοσαββατοκύριακο του 11ήμερου. Τις λοιπές μέρες θα λάβουν χώρα λοιπές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τον Μίκη Θεοδωράκη και όχι μόνο...

Είμαστε Ερασιτέχνες και Εθελοντές. Ως εκ τούτου, οι χορωδίες που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ σε ουδεμία οικονομική επιβάρυνση υπόκεινται προς τη Χ.Τ! Εάν επιθυμείτε την αρωγή μας σε θέματα εστιατορίων, ξενοδοχείων ύπνου και ξενάγησης είμαστε στη διάθεσή σας...

Αγαπητοί Φίλοι,

Όσο για τον “Τριπολίτη” ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, τον συνθέτη – στιχουργό – ερμηνευτή, Μίκη Θεοδωράκη, που δεν υπάρχει ελληνική χορωδία να μην έχει στο ρεπερτόριό της τραγούδια του, έχουμε υποχρέωση, από κοινού, να τον τιμήσουμε περιλαμβάνοντας στο ρεπερτόριό μας δύο (2) κομμάτια του!

Η καθεμιά Χορωδία -a capella ή και με όργανα- πρέπει να εκτελέσει 25λεπτο -με την είσοδο και αποχώρηση, όπως και με τα χειροκροτήματα...- ελεύθερο Πρόγραμμα, ήτοι 5-6 κομμάτια εκ των οποίων τα δύο, όπως προείπαμε, πρέπει να είναι του μεγάλου Συνθέτη μας.

Αγαπητοί Παλιοί και Νέοι Φίλοι,

Για τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ το 2025 σημαδεύει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της (1985-2025)! Όπως θα θυμάστε, παλιότερα, είχαμε την οικονομική δυνατότητα να παρέχουμε γεύματα και δείπνα στις εκδηλώσεις μας και, μάλιστα, πλουσιοπάροχα... Δυστυχώς, σήμερα, όπως όλες οι Χορωδίες μας, δεν βρισκόμαστε στην ευχάριστη οικονομική θέση -λυπούμαστε γι' αυτό- ούτε να σας τρατάρουμε...! Εκείνο, για το οποίο υποσχόμαστε, είναι να οργανώσουμε ένα Φεστιβάλ όσο το δυνατόν πιο άρτιο που θα το λαμπρύνει η δική σας παρουσία και ερμηνεία!

Σας περιμένουμε, λοιπόν, και θα χαρούμε να σας σφίξουμε το χέρι και να σας χειροκροτήσουμε, να κουβεντιάσουμε μαζί σας, ν' ανταλλάξουμε απόψεις περί των χορωδιακών θεμάτων...:

Για τη συμμετοχή σας, και για καθεμία λεπτομέρεια, οι Μαέστροι μας, Ελένη Αλεξοπούλου (τηλ. 6977997359) και Αμαλία Γούλα (τηλ. 6945185500) είναι στη διάθεσή σας, όπως και η Γραμματέας μας, Μαρία Καγκλή (τηλ. 6974796591). Εννοείται ότι, μελλοντικά, θα ακολουθήσουν και έτερες υπομνήσεις και διασαφήσεις...

Αγαπητοί Φίλοι,

Ευχόμαστε “Καλό καλοκαίρι”, “Υγεία” και “πάντα ψηλότερα”

Για το Δ.Σ. της

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΣΣΑΛΟΣ, Πρόεδρος XT, Δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ Τρίπολης, (τηλ. 6978000589)

ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΩΝΗΣ, Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Δ/ντής XT, Εκδότης εφημ. ΟΔΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, (τηλ. 6977719001)

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 23:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ντρέπεστε λίγο να βάζετε κι εσείς το τραγί σαν σημαία αντίχρηστοι ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...