Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

TEDxKlonatzidika 2024 | Η εκδήλωση του Σαββάτου στην "Σκακιέρα"

TEDxKlonatzidika 2024 | Η εκδήλωση του Σαββάτου στην "Σκακιέρα"

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί το φετινό TEDxKlonatzidika 2024 το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Σάββατο 18 Μαΐου 19:00 μμ ?Σκακιέρα, Κλωνατζιδικα

Σας προσκαλούμε όλους, σε ένα δυναμικό πάνελ συζήτησης με θέμα :

“Προσαρμοστικότητα: Υποχρέωση ή Επιλογή;”.

Μαζί με τους τρεις ομιλητές μας θα εξετάσουμε τον ρόλο της προσαρμοστικότητας στον σύγχρονο κόσμο. Σε αυτό το πάνελ, θα αναλύσουμε τη σημασία της προσαρμοστικότητας σε ένα περιβάλλον όπου οι τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και νομοθετικές αλλαγές προκαλούν αναταραχές αλλά και ευκαιρίες. Είναι αυτή η ραγδαία εξέλιξη που συμβαίνει γύρω μας μία υποχρέωση που πρέπει να ακολουθήσουμε ή μια επιλογή που πρέπει συνειδητά να κάνουμε;

Ελάτε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς ο τρόπος που προσεγγίζουμε την έννοια της προσαρμοστικότητα μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον μας.

-Ευάγγελος Πασπαλάκης

O Ευάγγελος Πασπαλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη, είναι πολιτικός επιστημών με μεταπτυχιακό και εξειδίκευση στο Δίκαιο και την Οικονομία. Έχοντας περάσει από διάφορες πολυεθνικές, σήμερα είναι Product Lead στη viva.com/more.com και έχει αναλάβει τη στρατηγική για την επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό. Παράλληλα συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις και αποτελεί Curator στους Global Shapers Athens Hub (an Initiative Commu- nity of World Economic Forum). Το Hub αυτή την περίοδο τρέχει το πρόγραμμα ReGreen Initiative το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης σε νέους μαθητές. Μέσα από ένα πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και δράσεων στο πεδίο, ο στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, με βιωματικό τρόπο, τουλάχιστον 10.000 μαθητών τα επόμενα 3 χρόνια.

-Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά

Η Μαρία-Ωραιοζήλη είναι Πρόεδρος του ‘Ryth- misis’, του πρώτου Ελληνικού Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Είναι διπλωματούχος δικηγόρος στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες και εργάζεται για περισσότερα από οκτώ χρόνια σε ελληνικά και διεθνή δικηγορικά γραφεία. Εργάστηκε ως Man- aging Associate στη ρυθμιστική και υγειονομική ομάδα της Sidley Llp και ως συνεργάτης στην Keller and Heckman Llp και στον Κυριακίδη Γεωργόπουλο. Η πρακτική της επικεντρώνεται στο δίκαιο της ΕΕ για την υγειονομική περίθαλψη, τις ιατρικές συσκευές και τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη (AI), την προστασία δεδομένων, τα τρόφιμα, τις δημόσιες προμήθειες και το διοικητικό δίκαιο. Έχει τρία μεταπτυχιακά στη νομική και ένα διδακτορικό στο διοικητικό δίκαιο.

 

-Γιάννης Σταματονικολός

Ο Γιάννης Σταματονικολός είναι Curator του Ge- nAI Summit στους 100mentors. Παράλληλα, έχει διοριστεί μέλος στη Διεθνή Επιτροπή Νέων για την Αξιολόγηση του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης και Χάραξης Πολιτικής για την Ισότητα των Φύλων της UNICEF. Τη θέση αυτή συμπληρώνουν τόσο η ανάδειξή του ως EU Climate Pact Ambassador της European Commission όσο και η συμμετοχή του στους Global Shapers, την πρωτοβουλία του World Economic Forum. Κατέχοντας θέσεις στο Παγκόσμιο και στο Εθνικό United Nations Sustainable Development Solutions Network Youth, επιδιώκει έναν κρίσιμο ρόλο στην κινητοποίηση της νεολαίας διεθνώς για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Επιπρόσθετα, ως Campus Director του Hult Prize Founda- tion, ενεργοποιεί τους νέους να αντιμετωπίσουν παγκόσμια κοινωνικά ζητήματα μέσω της επιχειρηματικότητας.

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 09:38 Σύνδεσμος σχολίου

    15:48 Να ήξερες και πώς να το πεις κιόλας ρε βλάχο που μου θες και σχόλια. Και μιας και τα ανέφερες...φάτα. Καλή όρεξη και καλή χώνεψη. Τα σκ@τά στα σκ@τά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 22:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπουρδολογήματα ακαταλαβίστικα από υπαλληλάκια του Κλάους με τα πέπλα. Όλες οι βιογραφικές αναφορές τους κοτσάρουν κι από μια ατάκα για την υποστήριξη των εκδηλώσεών τους από το World Economic Forum. Και οι φαντασμένες της πόλης χειροκροτούν γιατί πρέπει να αποδεικνύουν πάντα στους άλλους φαντασμένους πως είναι κι αυτές εκεί. Τα χάλια μας μέσα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 10:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι μανούλες που θέλουν τα παιδιά τους να τους μοίάσουν και να ζευγαρώσουν Η σαπίλα της αριστοκρατίας της πόλης και κάποια ζουλάπια που προσπαθούν να χωθούν ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 07:34 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 21:26 Εκεί που έχεζε ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ φύτρωναν αυτοί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 23:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Η τρίτη γενιά της σάπιας Ελίτ της πόλης βρυχάται...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 21:26 Σύνδεσμος σχολίου

    ποιοι είναι τούτοι ρε κολοκοτρώνη?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 19:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδιά της διοργάνωσης μια ερώτηση στα σοβαρά.
    Μοιάζει σαν να κάνετε την εκδήλωση απλά γιατι πρέπει ντε και καλά να την κάνεται υποτίθεται για να δώσετε μια συνέχεια σε ένα θεσμό που δεν έχει αυτή την λογική.
    Αν κάνατε την ίδια εκδήλωση με τα ίδια θέματα σε Αθήνα Θεσσαλονίκη θα ασχολούταν κανείς; Βλέπω σας κράζουν και δεν είμαι σύμφωνη σε αυτό αλλα και εσείς φαίνεται να κάνετε πράγματα απλά για να γίνουν χωρίς ουσιαστικά ερείσματα.
    Αν θέλετε να εδραιώσετε ένα θεσμό γιατί πατάτε πάνω σε ένα όνομα που δεν έχει αυτό τον σκοπό απο καταβολής του και δεν κάνετα κάτι δικό σας εντελώς;
    Μήπως γιατί είναι 1000 φορές πιο δύσκολο κάτι τέτοιο και δεν φτάνετε για κάτι τέτοιο;
    Δεν τσιμπάει ο κόσμος πλέον με φαίνεσθαι και χωρίς ουσία ενώ έχει τα δικά του προβλήματα.
    Γιατί τα ίδια χρήματα που θα δαπανηθούν δεν τα κάνεται βοήθεια εκεί που χρειάζεται για απόρους;
    Μήπως είστε και εσείς λίγο στην ουτοπική κοσμάρα σας;
    Και του χρόνου πάλι τα ίδια; Θα φάτε πάλι κράξιμο γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση με αυτές τις εκδηλώσεις, καταναλώνουν και δεν αφήνουν τίποτα, μόνο στο μυαλό σας είναι κάτι ουάου.
    Προσπαθώ να σας τα γράψω καλοπροαίρετα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 15:48 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΝ ΣΚΑΤΕ

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...