Menu
RSS
Πέμπτη, 10/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Πελασγός Μεγαλόπολης | Ήττα με διαφορά αλλά και ικανοποίηση

Πελασγός Μεγαλόπολης | Ήττα με διαφορά αλλά και ικανοποίηση
Την Κυριακή 6/10/24 στο κλειστό της Νεμέας έγινε ο αγώνας ανάμεσα στον ¨ΠΕΛΑΣΓΟ¨ Μεγαλόπολης με τον ¨ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟ¨Α.Σ για το πρωτάθλημα των ¨rising stars¨. Ο ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να αποδείξει ότι διαθέτει μπασκετικό τσαγανό και δυναμική απέναντι σε μια ομάδα με εκπληκτικά αθλητική πληρότητα.
Με δύο γρήγορα τρίποντα , σωστή κυκλοφορία απέναντι στην πίεση των αντιπάλων αλλά και καλή άμυνα ο ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ προηγήθηκε στο σκορ δείχνοντας ότι θα είναι σκληρό καρύδι. Ο τραυματισμός του Τουλκερίδη ( δεν αγωνίστηκε μετά), η πληρότητα του ρόστερ και η δυναμική των Αθηναίων, ισορροπήσαν το παιχνίδι που κατάφεραν να πάρουν την πρωτοπορία και να κλείσουν το ημίχρονο με 42-29.
Από τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου η ανοχή της διαιτησίας στο πολύ σκληρό παιχνίδι αλλά και την παρατεταμένη παραμονή στην ρακέτα ,καταστάσεις που σίγουρα βοήθησαν στην εξέλιξη του παιχνιδιού τους αθλητές της Αθηναϊκής ομάδας που διέθετε περισσότερη αθλητικότητα και μεγαλύτερα κορμιά.
Η ξεκούραση του ημιχρόνου έδωσε τις απαραίτητες ανάσες στους παίκτες της Μεγαλόπολης που και πάλι έδωσαν μεγάλες μάχες κάτι που αποτυπώνεται στο επί μέρους σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (10-9). Δυστυχώς όμως η συνέχεια αποδείχτηκε δύσκολη αφού όσο και να πάλευαν οι αθλητές του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ η κούραση ήταν εμφανής. Όταν έχεις να ανταγωνιστείς με μια ομάδα που έχει μεγάλα και γυμνασμένα κορμιά ,μια ομάδα με αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας , μια ομάδα που έχει την πολυτέλεια να παίζει κάθε δεκάλεπτο με δυο ισοδύναμες πεντάδες (με ότι αυτό συνεπάγεται) είναι καταστάσεις που για οποιαδήποτε επαρχιακή ομάδα μοιάζουν με άπιαστο όνειρο.
Οι ομηρικές μάχες σε κάθε διεκδίκηση ,οι δυναμικές μονομαχίες στα ριμπάουντ, η παραδοχή και τα συγχαρητήρια του προπονητικού επιτελείου του ¨ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΥ¨ καθώς και το καθολικό χειροκρότημα από όλους αποδεικνύουν την μεγάλη προσπάθεια και την αξία των αθλητών του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨.
Ο Μερζιώτης ίσως στο καλύτερο παιχνίδι του όχι μόνο στην επίθεση αλλά και στην άμυνα που κέρδισε τα περισσότερα ριμπάουντ ανάμεσα σε ψηλότερους αντιπάλους, ο Γιαννόπουλος που θύμισε γιατί είναι μεγάλος παίκτης στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του , ο Κόκκοτας που στάθηκε τέλεια και κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο πολλά επιθετικά ριμπάουντ ,ο Κωτσόπουλος που βρέθηκε σε κάθε μάχη , ο Μαντάς που παρά τον τραυματισμό του μπήκε και απέδειξε ότι μπορεί άνετα να σταθεί απέναντι σε τόσο δύσκολους αντιπάλους ,ο Παλαβός που εκτός των άλλων έκανε την καλύτερη φάση του αγώνα και καταχειροκροτήθηκε , ο Καρδάσης που βοήθησε πολύ και τέλος ο μικρός Τζαμουράνης (τέσσερα χρόνια μικρότερος) που στάθηκε δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Στην αποστολή βρέθηκε και ο Γιάννης Τζαμουράνης ενώ ο ¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ στάθηκε άτυχος γιατί εκτός από τον Τουλκερίδη ( που στην ουσία δεν πρόλαβε να αγωνιστεί) στερήθηκε και τον Τσουμπλέκα την τελευταία σχετικά στιγμή (ένας δυναμικός παίκτης που ταιριάζει σε τέτοια παιχνίδια ) καθώς ήταν άρρωστος.
Το τελικό σφύριγμα (72-50) έφερε όλους τους παίκτες μαζί στο κέντρο για την αναμνηστική φωτογραφία και τις συζητήσεις μεταξύ των αθλητών ,ενώ οι άνθρωποι του ¨ΠΕΛΑΣΓΟΥ¨ ήταν ευχαριστημένοι με τους αθλητές του γιατί γνωρίζουν ότι πραγματικά έκαναν ότι καλύτερο γινόταν.
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ Α.Σ. : (Μπάρδας-Γιαούρτογλου) Ιωάννου-Ψωφάκης-Καπάτσος-Καραγεώργος-Χουχουλής-Τσανή Κοσολιάς –Αγγελόπουλος-Γαιτάνης-Τζαβάρας-Καλατζής.
¨ΠΕΛΑΣΓΟΣ¨ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ : (Τσατσουλής –Μανιάτη) Γιαννόπουλος-Κόκκοτας-Μαντάς-Τουλκερίδης-Μερζιώτης-Καρδάσης-Παλαβός-Κωτσόπουλος-Τζαμουράνης Π.-Τζαμουράνης Γ.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...