Menu
RSS
Τετάρτη, 02/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Η άδεια πυρασφάλειας του ΔΑΚ προκάλεσε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο

Η άδεια πυρασφάλειας του ΔΑΚ προκάλεσε ένταση στο δημοτικό συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου μίλησε για την άδεια πυρασφάλειας στο ΔΑΚ, ενώ ακολούθησε μια συζήτηση που κατα διάστήματα είχε ένταση.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιώργος Λαγός απάντησε ότι «δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Μιλάμε για μία μελέτη 15.000-20.000 ευρώ. Σε εμένα δεν έχει έρθει κανένας γονέας να μου διαμαρτυρηθεί. Από το 1998 συμβαίνουν πολλά πράγματα. Από τότε που μεταβιβάστηκαν τα αθλητικά κέντρα στους δήμους, υπάρχουν συνεχόμενες επεκτάσεις άδειας λειτουργίας που έδινε το κράτος. Το πρόβλημα που θα σκάσει σε λίγο δεν θα είναι η πυρασφάλεια κι αν βγαίνει άδεια αγώνα με η χωρίς φιλάθλους, αλλά ότι δεν θα παίρνουμε άδεια λειτουργίας. Η μεγάλη βόμβα που θα σκάσει είναι να μην μπορεί να λειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι. Δεν θα φταίω εγώ που δεν κάνετε τίποτα επί 28 χρόνια. Όταν ήταν ο Αρκαδικός, αντί να κάνετε τις διαδικασίες να νομιμοποιήσετε όλα τα κτίσματα, βολευτήκατε με τις παρατάσεις. Να κάνετε το Σταυρό σας, κύριε Σμυρνιώτη, η Τεχνική Υπηρεσία να προλάβει».

«Είναι νόμιμο το κτίριο, εσείς θα τα κλείσετε όλα» είπε ο κ. Σμυρνιώτης.

«Αν δεν ήταν νομιμοποιημένο, πως πήγε η πυροσβεστική και έδωσαν άδεια για πυρασφάλεια;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κοσκινάς.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Αλέκος Κανελλόπουλος είπε για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στην κεντρική πλατεία ότι «δεν υπάρχει καμία αστοχία στη μελέτη. Αν μπορούμε να βελτιώσουμε, να το δούμε».

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως για τους αθλητικούς χώρους, το κράτος έδινε συνεχόμενες παρατάσεις. Τώρα, υπάρχει μια καταληκτική ημερομηνία ως τις 31 Δεκεμβρίου. Ο κ. Τζιούμης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θέμα για το ΔΑΚ θα λήξει εγκαίρως.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...