Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κολυμβητικός Μαραθώνιος 42,2 χιλιομέτρων από τον 20χρονο Ultra Swimmer Χριστόφορο Θεοφάνους με καταγωγή από το Δάρα Αρκαδίας!

Κολυμβητικός Μαραθώνιος 42,2 χιλιομέτρων από τον 20χρονο Ultra Swimmer Χριστόφορο Θεοφάνους με καταγωγή από το Δάρα Αρκαδίας!

Πρόκειται για έναν άθλο που καθιστά τον 20χρονο κολυμβητή υπεραποστάσεων Χριστόφορο Θεοφάνους (με καταγωγή από το χωριό Δάρα Αρκαδίας), τον μοναδικό στην ηλικία του στη χώρα που κολύμπησε χωρίς διακοπή μια τόσο μεγάλη απόσταση στην ανοιχτή θάλασσα. Το σημαντικό εγχείρημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στην Πύλο, όπου ο αθλητής κάλυψε την απόσταση ενός θαλάσσιου Μαραθωνίου μήκους 42,2 χιλιομέτρων σε 15 ώρες και 10 λεπτά. Συγκεκριμένα ξεκίνησε την προσπάθειά του στις 07.19 το πρωί και ολοκλήρωσε, ύστερα από τρεις γύρους στον κόλπο του Ναυαρίνου, στις 10.29 το βράδυ. Στην ομάδα υποστήριξης ήταν και ο ultra swimmer και κάτοχος ρεκόρ Guinness Σπύρος Χρυσικόπουλος ως κριτής, που έχει κολυμπήσει την απόσταση Ρόδος – Καστελόριζο. 

Αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από το μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ του ομίλου Hellenic Health Group, το οποίο στήριξε με θέρμη και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Χριστόφορος να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη των πρόωρων παιδιών. Γεννημένος και ο ίδιος εξαιρετικά πρόωρα στο ΜΗΤΕΡΑ και με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης κατάφερε να αναδείξει τη δύναμη ψυχής των πρόωρων παιδιών αλλά και να περάσει μηνύματα υπομονής και επιμονής, πίστεως και εσωτερικής δύναμης σε οποιονδήποτε δίνει τον προσωπικό του αγώνα.

Φωτογραφιες - Farawayfarers

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...