Menu
RSS
Πέμπτη, 04/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπάσκετ | Ο απολογισμός της χρονιάς από τον Πελασγό Μεγαλόπολης

Μπάσκετ | Ο απολογισμός της χρονιάς από τον Πελασγό Μεγαλόπολης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Η ΧΡΟΝΙΑ 2023-2024 ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ 2024-2025 ΑΡΧΙΖΕΙ

 

Η αθλητική χρονιά 2023-2024 τελείωσε γεμάτη συγκινήσεις και αμέτρητους αγώνες καθώς ο «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» για μια ακόμη σεζόν αγωνίστηκε σε εννέα πρωταθλήματα ( γυναικείο-ανδρικό-νεανίδων-εφήβων-κορασίδων-παίδων-παμπαίδων-γαλανόλευκα κορίτσια και γαλανόλευκα αγόρια).
Η φετινή χρονιά έφερε στο σύλλογό μας δύο πρωταθλήματα, μια συμμετοχή σε τελικό, δύο προκριματικές φάσεις και μια τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ για μια ακόμη χρονιά βρήκε τον «ΠΕΛΑΣΓΟ» στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Επιπλέον, μετά τη Φωτεινή Παπαδοπούλου που αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ του πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων στη Ραφήνα, η Βασιλική Τσούμπανου κλήθηκε σε προπονήσεις της εθνικής κορασίδων, οι αθλητές Μερζιώτης Βασίλειος, Τουλκερίδης Γιώργος και Γιαννόπουλος Δημήτρης στελεχώνουν τις μικτές Πελοποννήσου.
Τα παραπάνω καθιστούν τον «ΠΕΛΑΣΓΟ» ως τον πιο ενεργό σύλλογο όχι μόνο στην ένωσή μας αλλά και σε ολόκληρο τον Ελλαδικό αθλητισμό αφού είμαστε ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που δραστηριοποιούνται με τόσα τμήματα.
Ο «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» έχει καθιερωθεί στον πανελλήνιο μπασκετικό χάρτη καθώς έχει τρεις παρουσίες σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων (Νέο Ρύσιο, Ραφήνα, Καλαμαριά) τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Όλα τα παραπάνω, εντυπωσιακά για τα δεδομένα της μικρής μας πόλης, είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των αθλητριών και των αθλητών μας που αγωνίζονται να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Εδώ θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι για όλους αυτούς τους αμέτρητους αγώνες που δίνουμε, για όλα αυτά τα τμήματα που δραστηριοποιούνται και συμμετέχουν σε όλα αυτά τα πρωταθλήματα, δε λαμβάνουμε καμία μα καμία παραπάνω κρατική, δημοτική ή άλλη χρηματική επιχορήγηση.
Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Το ανδρικό μας αποτελούμενο από νεαρούς αθλητές , η ομάδα με τον μικρότερο ηλικιακά μέσο όρο στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ,κατάφερε να διατηρηθεί στην Α1 κατηγορία βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Το γυναικείο σε μια περίοδο ανασυγκρότησης κατέλαβε την τρίτη θέση.
Οι νεάνιδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα, πήραν την πρώτη θέση στην προκριματική φάση και το χρυσό εισιτήριο για τις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά.
Οι έφηβοι ,η κατά γενική ομολογία καλύτερη ομάδα του αντίστοιχου πρωταθλήματος κατέκτησαν την δεύτερη θέση.
Οι κορασίδες με εντυπωσιακό τρόπο κατέκτησαν το πρωτάθλημα και συμμετείχαν στη προκριματική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε στην Κόρινθο.
Οι παίδες δίνοντας σημαντικές μάχες πέρασαν για μια ακόμη φορά στην τελική φάση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τελικά κατέλαβαν την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.
Οι παμπαίδες ,τα γαλανόλευκα κορίτσια και αγόρια ,που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα που δεν μετράνε νίκες, ήττες και σκορ, εντυπωσίασαν με την αγωνιστικότητα τους και το όμορφο θέαμα που προσέφεραν .
Οι ακαδημίες μας επιλέχτηκαν στις πενήντα καλύτερες ακαδημίες ΟΠΑΠ στην Ελλάδα μια αναμφίβολα σημαντική διάκριση που αν μη τι άλλο αναδεικνύει και προβάλει τον αθλητισμό της πόλης μας.
Τελειώνοντας να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που λίγο η περισσότερο ,μας συμπαραστέκονται υλικά και ηθικά , τις αθλήτριες και τους αθλητές μας που επιμένουν να δημιουργούν όνειρα και αναμνήσεις ,τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους ,τους προπονητές που ξεπερνούν τα φυσιολογικά τους όρια και τους καλοπροαίρετους κριτές γιατί μας κάνουν να βελτιωνόμαστε .
Εκ του Δ.Σ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...