Η Γορτυνία, οι "Αθηναίοι" και η ενότητα για τον τόπο

«Θα έρθουν οι "Αθηναίοι" να φτιάξουν τη Γορτυνία», ισχυρίζονται κάποιοι.
Δυσανασχετούν που κάποιοι "Αθηναίοι" αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές της Γορτυνίας.
Νιώθω την ανάγκη να επισημάνω ότι αυτοί που αποκαλούνται "Αθηναίοι", κάποιοι έχουν μεγαλώσει σε τούτο τον τόπο, κάποιοι έχουν φοιτήσει στα σχολεία της Γορτυνίας, πολλοί έχουν σπίτια στη Γορτυνία.
Κάποιοι έχουν ή σχεδιάζουν να επανεγκατασταθούν στη Γορτυνία, την αγαπάνε, τη νοιάζονται και την πονάνε, όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι.
Οι περισσότεροι “Αθηναίοι” είναι παρόντες στα χωριά μας, πολλές μέρες, εβδομάδες και μήνες τον χρόνο, ζώντας τα προβλήματα, τις δυσκολίες της καθημερινότητας, την εγκατάλειψη, την αδιαφορία. Δεν μένουν απαθείς, αλλά ενδιαφέρονται και συμμετέχουν -όπως μπορούν- στην επίλυσή τους.
Δείχνουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους στον γενέθλιο τόπο.
Πολλοί από τους μόνιμους κατοίκους, για αντικειμενικούς λόγους, αλλά και από απογοήτευση έχουν χάσει ακόμα και την ελπίδα ότι μπορεί να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και έχουν συμβιβαστεί με αυτή την αδιέξοδη κατάσταση.
Εν όψει των δημοτικών εκλογών, το ενδιαφέρον πολλών συμπατριωτών "Αθηναίων", μόνο ως θετικό γεγονός πρέπει να εκλαμβάνεται.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Γορτύνιοι, μόνιμοι και μη μόνιμοι κάτοικοι, αλλά με έντονη παρουσία και ενδιαφέρον για τα χωριά μας, με στόχο να αγωνιστούμε μέσα από τον δήμο για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων.
Όλοι μαζί, ενωμένοι γινόμαστε δυνατοί, αποκτούμε φωνή, διεκδικούμε ένα καλύτερο «αύριο» για τον τόπο μας.
Παναγιώτα Γιαννακά
Σχετικά Άρθρα
- Πάσχα στον Τυρό | Περιφορά στην παραλία με καΐκια να συνοδεύουν τους Επιταφίους και φαναράκια να γεμίζουν τη θάλασσα! (vd)
- Πάσχα | Το ηχηρό μήνυμα του αερόστατου στο Λεωνίδιο! (vd)
- Οι ευχές του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης για το Πάσχα! (vd)
- Τζιούμης: «Η πόλη και τα χωριά μας πλημμύρισαν με κόσμο - Η Τρίπολη προορισμός για το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα» (vd)
- Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής μαθηματικών, Γεώργιος Παπακώστας
1 σχόλιο
-
...μέχρι τώρα είδαμε την ανάπτυξη από τους ντόπιους!
Ας δοκιμάσουμε και τους ξένους.