Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τι τους θες τους υποψήφιους βουλευτές;

Τι τους θες τους υποψήφιους βουλευτές;
 
Έρχονται εκλογές. Βουλευτικές.
Παρατηρείς τα κόμματα. Σχεδιασμός για γέλια. Καμία οργάνωση, ουδεμία σοβαρότητα. Ερασιτεχνισμός (σκόπιμος ή μη).
Δεν πρόκειται βέβαια για κάτι καινούργιο. Είναι όμως επαναλαμβανόμενο αυτό το φαινόμενο.
Αν επιβεβαιωθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου, τούτο σημαίνει ότι περίπου 45 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και στην Αρκαδία, έχουν ανακοινωθεί συνολικά … 2,5 ψηφοδέλτια!
Με απλά λόγια. Έχουμε εκλογές. Αλλά, ακόμα, δεν γνωρίζουμε ποια πρόσωπα θα κληθούμε να ψηφίσουμε.
Μία κατάσταση αστεία και συνάμα βαθιά απελπιστική.
Όλοι γνώριζαν ότι τον Ιούλιο του 2023 λήγει η θητεία της παρούσας Κυβέρνησης. Επομένως, μέσα στο έτος αυτό θα οδηγούμαστε σε εκλογές, πρόωρες ή μη.
Αντί λοιπόν τα κόμματα να είναι έτοιμα και να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους εγκαίρως (από τις αρχές του έτους), ο καιρός κυλά και κανείς δεν φαίνεται να βιάζεται.
Πασιφανέστατα, τα κόμματα λειτουργούν με ασέβεια απέναντι στα στελέχη τους (τα οποία … ξεροσταλιάζουν να περιμένουν να μάθουν αν θα είναι ή όχι στο ψηφοδέλτιο). Δεν τους δίνουν το δικαίωμα και το χρονικό περιθώριο να οργανωθούν, να "τρέξουν", να προσπαθήσουν για την εκλογή τους.
Η μεγαλύτερη ασέβεια όμως είναι προς τους ψηφοφόρους. Δεν τους επιτρέπουν να μάθουν τους υποψήφιους βουλευτές, να τους ακούσουν, να τους μελετήσουν (όσοι μπουν στη διαδικασία) και στο τέλος να τους ψηφίσουν ή να τους απορρίψουν.
Όλα γίνονται στο «παρά ένα».
Πιθανότητα, είναι μια κατάσταση που βολεύει τα κόμματα. Για τους δικούς τους λόγους. Εκείνα ξέρουν …
Όσο για το πώς γίνεται η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών, ας μην το αναλύσουμε. Χωρίς καμία ανοιχτή διαδικασία, πίσω από κλειστές πόρτες, σε γραφεία της Αθήνας.
Υ.Γ. Για να είμαι ακριβοδίκαιος, ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο έχει ανακοινώσει μόνο το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει τα 4/5 του ψηφοδελτίου (προ ημερών) και η ΝΔ τα 2/5 του ψηφοδελτίου. Καμία ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25 και τα άλλα κόμματα.

 

Μηνάς Αρτόπουλος
Δημοσιογράφος – Μέλος ΕΣΠΗΤ
22/2/2023

Πηγή - https://www.facebook.com/martopoulos/

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 11:09 Σύνδεσμος σχολίου

    @ 10:07 Εσύ είσαι χεσμένος μονίμως makάκα που μου θίχτηκες επειδή είπα το αυτονόητο. Εσύ τα έχεις λύσει μάλλον τα προβλήματά σου και καίγεσαι να ανακοινώσουν τα κόμματα τα ψηφοδέλτιά τους με τους υποψήφιους βΟλευτές. Αλλά κανένα βολεμένο παπαγαλάκι θα είσαι κι αν δεν είσαι ακόμα, περιμένεις οσονούπω το βολεματάκι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 10:07 Σύνδεσμος σχολίου

    7:33 Αν χ€$τηκες σκουπίσου για να μην βρωμίσεις

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 08:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Καραμπινάτη περίπτωση το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στην Αρκαδία

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 08:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Και φυσικά κάτι που δεν αναφέρετε κύριε Αρτόπουλε είναι πως αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί (και ίσως τουλάχιστον για την περιοχή μας να ξεκινά κιόλας) τους εν ενεργεία βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βάλει χρήματα για μία προεκλογική εκστρατεία όταν ξέρει ακριβώς αυτό πως τα κόμματα δεν τους υπολογίζουν και θέλουν υπηρέτες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 07:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάτι μας είπες κι εσύ! Χεστήκαμε αν θα τους ανακοινώσουνε, πότε θα τους ανακοινώσουνε και ποιους θα ανακοινώσουνε. Αυτή ήταν η αγωνία μας. Πριν ή μετά τις εκλογές θα λυθούν τα προβλήματά μας και θα πληρωθούν οι λογαριασμοί και τα δάνειά μας. Ας με πετύχει κανένας υποψήφιος βουλευτής στο δρόμο για χαιρετούρες και θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Ρε πόσο μας υποτιμάνε και πως μας κοροϊδεύουνε!

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...