Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Ακόβου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γόρτυνος κι Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου

Η Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Ακόβου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Γόρτυνος κι Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρου


Την Δευτέρα του Πάσχα ( 06 Μαΐου) είχαμε την ευλογία να τελέσει την Θεία Λειτουργία , επί την εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κι Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρος, στον περικαλλή εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ακόβου, όπου πραγματοποιείται το έθιμο του Κουρμπανιού
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικηφόρος κήρυξε τον Θείο λόγο . Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον αδαμάντινο χαρακτήρα του Αγίου Γεωργίου και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν την πίστη και την μαρτυρία του Αγίου για να έρθουν πιο κοντά στον Χριστό και να τον αγαπήσουν θυσιαστικά. Ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και να έχουν πάντα στην καρδιά τους τον Χριστό !
Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης κ.κ. Νικηφόρος ευλόγησε το κουρμπάνι που είχαν μαγειρέψει οι ντόπιοι και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ακόβου π. Γεώργιο Σπανό για την πρόσκληση στην Ιερά Πανήγυρη, δίνοντας του ευχές για μακροημέρευση και καλή διακονία.
Στην Θεία Λειτουργία συμπροσευχόμενοι και συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Καρσαμπάς, ο εφημέριος του Ακόβου Ιερέας π. Γεώργιος Σπανός κι ο διάκονος π. Δημήτριος Πολυχρονόπουλος. Επιπροσθέτως, στην Ιερά Πανήγυρη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Μιχόπουλος Κώστας, ο Αντιδήμαρχος Φαλαισίας κ. Αθανασόπουλος Σταύρος και λοιποί Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαλόπολης. Επίσης, παρίστανται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακόβου κ. Τζούβελης Γεώργιος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων. Τέλος ,πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να προσκυνήσει τον Άγιο Γεώργιο και να λάβει την ευχή του Μητροπολίτου.
Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας που λάμπρυνε με την παρουσία του την Ιερά μας Πανήγυρη κι λάβαμε την Ευλογία του κι την Θεία Χάρη ! Ευχόμαστε ο Άγιος Γεώργιος να του χαρίζει πολλά έτη για να ποιμαίνει την Μητρόπολή μας !
Χριστός Ανέστη ! Χρόνια πολλά !

Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...