Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαγωνισμό Φωτογραφίας "Στην Καρδιά των Λαγκαδίων"

Διαγωνισμό Φωτογραφίας "Στην Καρδιά των Λαγκαδίων"

Ο Σύλλογος Γυναικών "ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ" και τα Λαγκαδινά Νέα διοργανώνουν τον 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας "Στην Καρδιά των Λαγκαδίων".

1. Θέμα: Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν φωτογραφίες που απεικονίζουν το χωριό Λαγκάδια και το περιβάλλον του.
2. Υποβολή φωτογραφιών: Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει μέχρι τρία (3) έργα σε όποια κατηγορία επιθυμούν (Α,Β,Γ). Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αυθεντικές & υψηλής ανάλυσης, να μην έχουν υποβληθεί σε άλλη διαγωνιστική διαδικασία και να μην έχουν τροποποιηθεί εκτός από καθαρά βασικές επεξεργασίες.
3. Περίοδος υποβολής: Η περίοδος υποβολής θα είναι από 21/04/2024 έως 21/6/2024. Οποιαδήποτε υποβολή μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα ληφθεί υπόψη.
4. Συμμετέχοντες: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.
5. Δικαιώματα: Οι συμμετέχοντες δίνουν το δικαίωμα στους διοργανωτές και τους χορηγούς να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες τους για την προβολή του χωριού και του διαγωνισμού. Με αναφορά στο δημιουργό.
6. Κριτήρια αξιολόγησης: Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν ανά κατηγορία από την κριτική επιτροπή, βάσει της πρωτοτυπίας, της τεχνικής εκτέλεσης και του πώς αναδεικνύουν το χωριό Λαγκάδια.
7. Κριτική επιτροπή:
  • Ίρις Κρητικού ,Επιμελήτρια Εκθέσεων, Ιστορικός Τέχνης και τεχνοκριτικός, Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2004 εργάζεται ως ανεξάρτητη επιμελήτρια, προωθώντας το έργο σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών και πραγματοποιώντας σημαντικές θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε συνεργασία με Μουσεία, Εφορίες Αρχαιοτήτων, Πινακοθήκες, Ιδρύματα, Ιδιωτικές Συλλογές και άλλους φορείς πολιτισμού καθώς και με Τράπεζες, Εταιρείες και άλλους φορείς που επιλέγουν να συνδέσουν την ταυτότητα και το αντικείμενό τους με την τέχνη και τον Πολιτισμό.
  • Στρατηγούλα (Τούλα) Γιαννικοπούλου , Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Νίκο Κεσσανλή και τον Δημήτρη Μυταρά (1984-1989) και αποφοίτησε με άριστα. Το 2001 διακρίθηκε με έπαινο στην 1η Πανελλήνια Έκθεση Μικρογραφικής Τέχνης-Μινιατούρας. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
  • Αγγελική Νικήτα, Φωτογράφος: Γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας . Σπούδασε φωτογραφία στη σχολή Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας ( Leica Academy Greece. 2014-2016) Από το 2017 ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, με εξειδίκευση στο κόσμημα. Έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρίες για τη δημιουργία προϊοντικών καταλόγων και φωτογραφική παρουσία στα social media. Συνεργάστηκε το 2021 με το Σωματείο " Άνθη της Πέτρας" για την φωτογραφική καταγραφή κ τη δημιουργία του λευκώματος "Λιθανάγλυφα προεπαναστατικών εκκλησιών της Αρκαδίας ". Από το 2021 έως σήμερα εργάζεται ως φωτογράφος στον διεθνές αναγνωρισμένο Οίκο κατασκευής κοσμημάτων "Ηλίας Λαλαούνης".
  • Νίκη Κούλη - Κούρταλη: Ενδυματολόγος-Αρχιτεκτονικοί τρόποι ανάδειξης και διάσωσης αρχαίου ελληνικού ενδύματος, ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς, δημιουργία και κατασκευή σύγχρονου ενδύματος. Ασχολείται με τη συντήρηση και την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών (με αναφορά σε γκραβούρες της εποχής). Επίσης ασχολείται με την βυζαντινή μουσική και το τραγούδι, είναι συγγραφέας – ποιήτρια και πολλές συλλογές ποιημάτων και βιβλία της που κυκλοφορούν έχουν βραβευθεί, όπως τα ποιήματα «Νοσταλγικό», «Οι γυναίκες του ’40», «Ανθρωπισμός», «Η καταστροφή της Σμύρνης» και πολλά άλλα. Επίσης συμμετείχε στο 39ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής με το Σύλλογο Γυναικών Λαγκαδίων «Η Τρισεύγενη» (Οργάνωση: Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης).
8. Βραβείο κοινού: Ειδική κατηγορία όπου το κοινό θα μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία από όλες τις κατηγορίες.
9. Σε χώρο και χρόνο (καλοκαιρινή περίοδο) που θα επιλέξουν οι διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί δημόσια έκθεση των καλύτερων έργων στα Λαγκάδια τα οποία θα εκτυπωθούν από τη Διοργάνωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...