Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαδόπουλος Νίκος | Κάλεσμα στήριξης ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

Παπαδόπουλος Νίκος | Κάλεσμα στήριξης ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

ΚΑΛΕΣΜΑ

«Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο». Ο στίχος που απέδωσε μελωδικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, περιγράφει λακωνικά τι συμβαίνει «πίσω από την βιτρίνα» και σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση στο χώρο του αθλητισμού. Η κυρίαρχη τάξη έχει εξασφαλίσει ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ  εξυπηρετούν τα σχέδια και τα συμφέροντά της, με κολαούζους τους υπόλοιπους υποστηρικτές του ευρωμονόδρομου.

Οι οποίοι είτε στηρίζουν αναφανδόν το στάτους κβο, είτε συνδράμουν στον εξωραϊσμό του και - λειτουργώντας όπως η βαλβίδα στην χύτρα - τουλάχιστον δεν το θέτουν σε κίνδυνο. Ανάλογα λοιπόν με τις συγκυρίες και τις απαιτήσεις του αγώνα χρησιμοποιούνται οι (την δοσμένη στιγμή) κατάλληλοι παίχτες. Οι μικροδιαφορές των οποίων δεν αλλοιώνουν το... παιχνίδι. Γιατί ακολουθούν άπαντες το ίδιο σύστημα.

Όποιος και όποια λοιπόν «δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό», όσοι δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία και σικέ παιχνίδια, βαρέθηκαν να είναι πάντα οι χαμένοι, έχουν και στις επερχόμενες ευρωεκλογές μόνο μια επιλογή. ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ. Το μοναδικό πραγματικό αντίπαλο του συστήματος. Το μόνο κόμμα που δεν είναι του χεριού τους, δεν υποτάσσεται, δεν συμβιβάζεται. Που από την ημέρα της δημιουργίας του υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα, χωρίς παρεκκλίσεις και ήξεις αφήξεις. Καθαρά και αταλάντευτα πρεσβεύει και αγωνίζεται για την λαϊκή εξουσία.

Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται και οι άνθρωποι που ασχολούνται - από όποια θέση - με τον αθλητισμό . Και αυτοί έχουν, εκτός των άλλων, τον δικό τους ιδιαίτερο λόγο να στηρίξουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ. Γιατί (και) στο ερώτημα τι αθλητισμό θέλουμε, είναι το μόνο που απαντάει ξεκάθαρα και στεντόρεια. Στην υπηρεσία του ανθρώπου και των αναγκών του. Όχι του κεφαλαίου και της αύξησης των κερδών του.

Από τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό , ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία όχι μόνο δεν ωφελούνται αλλά μετατρέπονται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Για ν' αγοράσουν το θέαμα που τους προσφέρει ο έμπορος. Έναν τέτοιο αθλητισμό - εμπόρευμα ο λαός δεν τον χρειάζεται.

Ο αθλητισμός , η σωματική αγωγή, γενικότερα η άσκηση έχουν νόημα, αξία όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι ασχολούνται με αυτόν. Δείκτης, δεν είναι τόσο και πρώτα οι επιτυχίες στα διάφορα πρωταθλήματα, αλλά κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών για μαζική άθληση του λαού και της νεολαίας.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να διεκδικούν από την πολιτεία, με ευθύνη της, την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης. Να κατανοήσουν ότι είναι δικαίωμά τους η ενασχόληση με τον αθλητισμό , με τη φυσική αγωγή. Όπως και το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, στην τέχνη, στη μόρφωση.

Να απαιτούν, να διεκδικούν, να επιβάλλουν σε τελική ανάλυση να τους διατεθούν οι υλικοτεχνικές υποδομές για να ασκούνται, η επιστημονική καθοδήγηση για το πώς θα ασκούνται. Η εξασφάλιση ελεύθερου χρόνου και μισθού από την εργασία τους που θα καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες. Με εκ περιτροπής εργασία, με 2 και 3 δουλειές για να «τα βγάλεις πέρα», αντικειμενικά δεν μπορείς να δεις και ν' ασκήσεις τον αθλητισμό ως δικαίωμα...

Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις που διαθέτει  είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα  για αθλητισμό προς όφελος της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της. Η εκλογική ισχυροποίησή του θα δώσει ώθηση και στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας, για να γίνει πράξη το δικαίωμα στην σωματική αγωγή και τον αθλητισμό για όλους.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 15:02 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΤΡΟΠΗ! ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ.

  • τριπολη
    τριπολη Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 12:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλό είναι να δώσεις χρήματα για το κόμμα που υποστηρίζεις για τον προεκλογικό αγώνα...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...