Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βαλασόπουλος για Αλέξανδρο: "Κλίνω το γόνυ και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από τις διδαχές σας!"

Βαλασόπουλος για Αλέξανδρο: "Κλίνω το γόνυ και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από τις διδαχές σας!"
Σε μήνυμά του, ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, αναφέρει... "Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον πνευματικό μας Πατέρα, Μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Αλέξανδρο.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές και χαρισματικές προσωπικότητες της Ελλαδικής και όχι μόνο Εκκλησίας μας, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του από όπου και εάν διακόνησε. Ιδιαίτερα στην Αρκαδία, στην Τριπολιτσά και στην Κυνουρία, που τόσο αγάπησε. Το μαρτυρούν, άλλωστε, τα Μοναστήρια που διέσωσε, οι Ναοί που ανακαίνισε, τα Γηροκομεία, ο Οίκος Τυφλών, ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός που έκτισε, τα δεκάδες μικρά παιδιά που ευλόγησε. Αλλά και οι δομές αγάπης, τα βιβλία που συνέγραψε και τα κηρύγματα που μας κληροδότησε.
Με την οξύτητα πνεύματος, που έως και τις τελευταίες του στιγμές τον διέκρινε, υπήρξε πάντα δίπλα μας, υπόδειγμα Ποιμενάρχη, ακούραστος καθοδηγητής, σεμνός μαχητής της Πατρίδας και της Ορθοδοξίας, φωτεινό παράδειγμα για εμάς, με απέραντη αγάπη για τον Θεό μας και τον συνάνθρωπο. Υπήρξε ΣΕΠΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ!
Νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη που τον γνωρίσαμε, που μας τίμησε με την σοφία του, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του. Που αξιωθήκαμε να ακούσουμε τον λόγο του και πήραμε την ευλογία του!! Θα κατέχει πάντοτε ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων μας!!
Σεβασμιώτατε, εχθές μας δώσατε για τελευταία φορά επί Γης την αρχιερατική σας ευλογία. Σήμερα κλίνω το γόνυ και σας υποσχόμαστε ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από τις διδαχές σας! Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ.."

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 22:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ίσως ο μοναδικός που τα εννοεί. Μακράν το καλύτερο αποχεραιτιστηριο..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...