Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

3ος Αγώνας Δρόμου «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος", 10,2 χλμ. στην Κλειτορία

3ος Αγώνας Δρόμου «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος", 10,2 χλμ. στην Κλειτορία

3ος Αγώνας Δρόμου «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος", 10,2 χλμ.,  στην Κλειτορία,

τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο 3ος Αγώνας Δρόμου «Κλεόμαντις ο Κλειτόριος", 10,2χλμ,  τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, στην Κλειτορία Καλαβρύτων.

Μια γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού και ζωής ήταν ο αγώνας δρόμου-πεζοπορία – παιδικός αγώνας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024 στην Κλειτορία.   

Η εκδήλωση περιλάμβανε:
1. Αγώνα δρόμου 10,2 χλμ. για ενήλικες και παιδιά από 12 ετών και άνω, από τον Αρχαίο Κλείτορα έως την Κλειτορία.

  1. Πεζοπορία 4 χλμ. για παιδιά από 12 ετών και πάνω και ενήλικες, από τον Αρχαίο Κλείτορα έως την Κλειτορία.
  2. Αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά έως 11 ετών.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον ΕΑΟΣ Κλειτορίας «Νοτιοδυτικός Χελμός», το Γενικό Λύκειο Κλειτορίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και με τη συνεργασία άλλων συλλόγων και φορέων.

Γίνεται προς τιμήν του αρχαίου Ολυμπιονίκη Κλεομάντεως του Κλειτόριου, καταγόμενου από τον Αρχαίο Κλείτορα (336 π.χ.- 111 Ολυμπιάδα) και η διαδρομή του είναι Κλειτορία- Αρχαίος Κλείτορας- Κλειτορία. Αφιερώνεται δε στη μνήμη του αείμνηστου δάσκαλου και πρώτου Προέδρου του ΕΑΟΣ Κλειτορίας- Νοτιοδυτικός Χελμός,  Παναγιώτη Παπαθανασίου (Κλείτωρ Λευκάσιος) που θέσπισε τον αγώνα αυτό για πρώτη φορά το 2019.

Οι δρομείς – πεζοπόροι κινούνται από την Κλειτορία προς τον Άγιο Γεώργιο, παράπλευρα του ποταμού Κλείτορα μέχρι τη θέση «Κάστρο», διασχίζουν τον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα με κατεύθυνση το «Φραγκοκκλήσι», με θέα τις χιονισμένες κορυφές του νοτιοδυτικού Χελμού και της Αράχωβας, για να καταλήξουν στην Κλειτορία.

 Το μήνυμα είναι «Τρέχουμε όλοι για τον Αρχαίο Κλείτορα» και στόχος της εκδήλωσης είναι «τρέξε και να περπάτησε στα μονοπάτια των προγόνων μας» μέσα από μία διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα «ξαναζωντανέψει» στις καρδιές μας τις μνήμες της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Αρχαίου Κλείτορα, «ακολούθησε τα βήματα του αρχαίου Ολυμπιονίκη «Κλεομάντεως».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αγωνιζόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ αρκετοί από αυτούς ταξίδεψαν από μακριά για να συμμετάσχουν στον αγώνα. Όλο τον κόσμο που ενίσχυε με επευφημίες και χειροκροτήματα τους δρομείς, πεζοπόρους και τα παιδιά.

Ο κατάλογος όλων όσων συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του γεγονότος αυτού είναι τεράστιος αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους άμεσα εμπλεκόμενους:

  • στους εθελοντές μας, τους αθέατους ήρωες που υποστήριξαν την εκδήλωση και που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησής της και συγκεκριμένα στους Καραχάλιο Χρήστο- Ανδρουτσοπούλου Αριάδνη, (μαθητές του Λυκείου Κλειτορίας- παρουσιαστές-εμψυχωτές), Παπουτσή Κωνσταντίνα (ιατρική υποστήριξη και συντονισμός), στη Γραμματεία μας- κα Πλώτα Θεοδώρα και τις μαθήτριες του Λυκείου Κλειτορίας Σκάρπα Καίτη, Μαρώση Μαρία, Καραχάλιου Κατερίνα- στον κο Μαρίνη Αριστείδη (υδροδοσία δρομέων), στους Μιχαλόπουλο Παναγιώτη και Μηλιτσόπουλο Ευστάθιο (check-in δρομέων), στους ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια αθλητών: κο Κιούση Χρήστο, κο Παπαγεωργόπουλο Χρήστο, Ιωσιφίδη Μάριο, Ντέντε Σωτήριο, Ρηγόγιαννη Άννα και Καραχάλιου Λίτσα, στις «πρωθιέρειες» που μας μετέφεραν με την παρουσία τους 2,5 χιλιάδες χρόνια πίσω στα βήματα του Κλεομάντως, κα Φωτοπούλου Αγγελική, Μιχαλοπούλου Ιωάννα, Ράπτου Ειρήνη, Ρηγόγιαννη Φωτεινή και Σπηλιοπούλου Μαρία,  μαθήτριες, του Γυμνασίου και Λυκείου,  στον κο Οικονόμου Χρήστο, ο οποίος οδήγησε τους δρομείς με το άλογο του και έδωσε το χρώμα του Αρχαίου Κλείτορα που φημιζόταν για τα άλογά του, τη μαθήτρια του Γυμνασίου Καραχάλιου Κατερίνα που κατασκεύασε τα δάφνινα στεφάνια των αθλητών, τον κο Μηλιτσόπουλο Άγγελο για το χειρισμό της μικροφωνικής και τη μουσική κ.α. πολλούς που έτρεξαν και βοήθησαν.
  • Στον Πίστα Σπήλιο - Λυκούρια– GRAPHIC DESIGNER, που σχεδίασε τις αφίσες, τα μετάλλια και το banner του αγώνα.
  • Στο Δήμο Καλαβρύτων, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη ο αγώνας - και ιδιαίτερα στον Αντιδήμαρχο κο Δουκλιά και τους υπαλλήλους της Δ.Ε. Κλειτορίας- για τη συνεργασία και τη στήριξη.
  • Στον κο Τζόβολο Ευθύμιο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Καλαβρύτων για την τεχνογνωσία που μας παρείχε και τον ενεργό του ρόλο στην υλοποίηση του αγώνα.
  • Στους Χορηγούς της διοργάνωσης, που υποστήριξαν το εγχείρημά μας.
  • Στους θεσμικούς υποστηρικτές: στον Ερυθρό Σταυρό- το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Πάτρας που φρόντιζε για την ασφάλεια των δρομέων, στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας που υποστήριζε τον αγώνα, στο Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας που έδωσε τη μάχη του μαζί μας για να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για όλους ο αγώνας, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ήταν σε ετοιμότητα δίπλα μας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ:

  • Red Fox Greece- Τζόβολος Ευθύμιος (https://www.facebook.com/redfoxgreece/  - Προμήθευσε την αψίδα, τη χρονομέτρηση, τεχνογνωσία). 
  • Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων ΕΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ- (διέθεσε το διαφημιστικό υλικό, μέρος των μεταλλίων κ. α. )
  • Μηλιτσόπουλος Τυροκομείο (https://militsopoulos.gr/) (διέθεσε τις  μπανάνες των δρομέων)
  • Ρέλλος Δημήτριος (Συμπατριώτης μας που διαμένει μόνιμα στην Αμερική- Μέλλος των συλλόγων μας) για την ενίσχυση του αγώνα (διάθεση Banner, μεταλλίων- επάθλων)
  • Παπακανέλλος Γεώργιος- Βενζινάδικο BP-Βουλκανιζατέρ Καλάβρυτα/ Κλειτορία
  • Κούκουρας Κώστας -συμπατριώτης μας που διαμένει μόνιμα στην Αμερική
  • Κόκκος Γεώργιος – Επιχειρηματίας Λυκούρια (διέθεσε το νερό των δρομέων)
  • Τσάμης Νικόλαος – Ασφάλειες – για την ενίσχυση του αγώνα
  • Καναβέτας Ηλίας –Τρίπολη (διέθεσε χυμούς για τα παιδιά)

ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο:   

Διοργάνωση:

ΕΑΟΣ Κλειτορίας -Νοτιοδυτικός Χελμός

Γενικό Λύκειο Κλειτορίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων

Συνεργαζόμενοι :

 Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο Αρχαίος Κλείτωρ»

Σύλλογος των Απανταχού Καρνεσιωτών

Γυμνάσιο Κλειτορίας

Επιχειρηματικός Σύλλογος Κλειτορίας,

Κυνηγετικός Σύλλογος Κλειτορίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...