Από τη Σιλίμνα μέχρι την Τρίπολη έτρεξε ο υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes– «Νιώθω σαν να γύρισα στο σπίτι μου»!

Με τα βλέμματα στραμμένα στον Ελληνοαμερικάνο υπερμαραθωνοδρόμο Dean Karnazes ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής ο αγώνας NavarinoChallengeπου είναι αφιερωμένος ενάντια στην παιδική παχυσαρκία και υπέρ της μεσογειακής διατροφής.
Ο Dean Karnazes που έλκει την καταγωγή του από τη Σιλίμνα ήρθε στην Ελλάδα για αυτό τον αγώνα που είχε ως αφετηρία τον τόπο καταγωγής του (Σιλίμνα) και τερματισμό την Πλατεία Πετρινού.
Ο Αρκάς ομογενής τιμήθηκε αρχικά στη Σιλίμνα με μία αναμνηστική πλακέτα, έτρεξε στη συνέχεια μέχρι την Τρίπολη κι εκεί του απένειμε μετάλλιο ο Δήμαρχος της Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.
Ο ίδιος είπε στην Αμερικάνικη γλώσσα και με τη βοήθεια μεταφραστή: «Συγγνώμη που τα Ελληνικά μου δεν είναι καλά. Αλλά οι δρομείς ακόμα κι αν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα ή δεν έχουμε το ίδιο χρώμα δέρματος, μπορούμε να τρέχουμε όλοι μαζί. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα να επιστρέφω στο χωριό της οικογένειας μου. Έχω τρέξει πολλούς δρόμους σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτή τη στιγμή πραγματικά σαν στο σπίτι μου.»