Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας

Νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας

Ενημερώνω τους αναγνώστες σας και ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μου Γορτύνιους, σχετικά με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα ο κανονισμός αφορά οικίες (ή/και άλλα κτίσματα) που βρίσκονται ή γειτνιάζουν (εντός ακτίνας 300 μέτρων) σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρω κτίσματα που βρίσκονται:

  • σε δάση ή δασικά οικοσυστήματα ή δασικές εκτάσεις
  • σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ημιορεινών, ορεινών και ανώμαλων εδαφών είτε είναι δημόσιες, είτε είναι αναγνωρισμένες ως ιδιωτικές.
  • σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (µη ορεινές ή ημιορεινές και µη κείμενες επί ανώμαλων εδαφών)
  • βρίσκονται εν όλω ή εν µέρει εντός ακτίνας 300 µμέτρων από τα όρια δασικών εκτάσεων

Συνεπώς σύμφωνα με τον κανονισμό (εφόσον υπάρχουν τα παραπάνω κριτήρια) είναι υποχρεωτική η σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης από τον αρμόδιο τεχνικό.

Επίσης, αν πρόκειται να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια, τα έντυπα αυτά θα πρέπει να συνυποβάλλονται μαζί με τις υπόλοιπες μελέτες.

Σε περίπτωση μη τήρησης των απαιτήσεων του κανονισμού, θα επιβάλλονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων

Ολοκληρώνοντας, προτείνω στον Δήμο Γορτυνίας (και στους λοιπούς δήμους), να ενημερώσει άμεσα τους δημότες για τον Κανονισμό και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από αυτόν, εντοπίζοντας (από τους δασικούς χάρτες) τις εν λόγω περιοχές και να δώσει οδηγίες στους δημότες που διαμένουν σε αυτές.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση,

Γιώργος Παπαδάκης

Ηλ/γος μηχ/κος, ΜΒΑ, ΡΜΡ

Εκ Νυμφασίας Γορτυνίας

ReplyReply AllForward

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...