Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε στη ΔΕΘ! | Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» (vd)

Ο Δήμος Τρίπολης βραβεύτηκε στη ΔΕΘ! | Τζιούμης: «Κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» (vd)

Ο Δήμος Τρίπολης διακρίθηκε ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνικές συμμετοχές, κερδίζοντας την 3η θέση, για την εκστρατεία ευαισθητοποίησης κοινού στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», για τις δράσεις του το 2023, με την τελετή βράβευσης να πραγματοποιείται την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τη ΔΕΘ.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βασίλειο Οικονόμου.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, σημείωσε τα εξής: «Είμαι επικεφαλής από τους παλιότερους, από τους πρώτους, σίγουρα ιστορικότερους δήμους του νεοελληνικού κράτους. Του δήμου Τρίπολης, με πρώτο δήμαρχο τον Πάνο Κολοκοτρώνη, τον πρωτότοκο του Στρατηγού. Είμαι επικεφαλής ενός Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο πλεονάζουν νέοι άνθρωποι - με ιδέες, με ανησυχίες, με καινοτόμες σκέψεις. Το κοινωνικό περιβάλλον, οι ποικίλες κοινωνικές ομάδες, τα προβλήματα και τα αιτήματα των δημοτών και της εποχής, μας ερεθίζουν, μας προκαλούν, μας κινητοποιούν. Ψάχνουμε για το καινούριο και το κοινωφελές στη φύση, στην πρωτεύουσά μας, στην τεχνολογία, στα μάτια των νέων αλλά και στη σοφία των ηλικιωμένων. Ψάχνουμε, ερευνούμε και είμαστε ένας τόπος σε "διαρκή κινητικότητα" δώδεκα (12) χρόνια τώρα, εννέα (9) επισήμως, εν γνώσει της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χωρίς οικονομική ενίσχυση, χωρίς να φορτώνουμε το ταμείο του Δήμου με αξιοσημείωτες δαπάνες. Στηριζόμαστε κυρίως ή μόνο στις ιδέες μας, σε προτάσεις δημοτών, σε παραδείγματα άλλων πόλεων εντός και εκτός Ελλάδας, στην καθημερινή πραγματικότητα που μας προκαλεί, μας ερεθίζει. Έτσι οι πεζοδρομήσεις, τα υπαίθρια mall, ο ποδηλατοδρόμος, οι αναπλάσεις, το πράσινο κλπ, είναι, πλέον, γεγονότα στην Τρίπολη και στα χωριά μας. Άτομα με ξεχωριστές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, η γυναίκα, το παιδί, αυτός που έχει την ανάγκη μας είναι η πρώτη έγνοια μας, η καθημερινή φροντίδα μας.

Θεωρούμε ότι κάνουμε το χρέος μας έναντι της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, ότι προχωρούμε και θεμελιώνουμε το μέλλον με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αν έχουμε έσοδα από άλλες πηγές - κρατικές, ευρωπαϊκές ή χορηγικές - θα κάνουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερα. Όσα ονειρευόμαστε και θέλουμε.

Ένας δήμος δημιουργικά ανήσυχος, ένας δήμος που κινείται σε κάθε δυνατό πεδίο, που ψάχνει και ψάχνεται. "Εχθρός " μας η ακινησία, η αδράνεια, ο εφησυχασμός. "Έχουν να το πουν" οι δημότες μας, οι επισκέπτες μας, η καθημερινότητα. "Έχει να το πει" η σημερινή διάκριση - βράβευση, για την οποία ευχαριστούμε και η οποία θα αποτελέσει νέα κινητήρια δύναμη για νέες κινήσεις - κατακτήσεις.

Ευχαριστώ!»

14 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 22:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2024 19:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο όμοιος τω ομοίω,βραβευθέντας και βραβεύσαντες...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 15:45 Σύνδεσμος σχολίου

    10.08 Γιατι? Θα πεσει Μακρονησος...?

  • ????
    ???? Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Χαχαχαχαχα χάλια μαύρα την έκανε την Τρίπολη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 12:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μας περνάνε για ηλίθιους που τσιμπάνε με στημένα παιγνίδια και με διάφορες κατασκευασμένες τελετές και εκδηλώσεις. Που είναι τα έργα τους; Η Τρίπολη έχει περισσότερα προβλήματα από ποτέ. Μας φλομώσανε με συναυλίες του κ@λου και πληρώνουν τσάμπα ένα κάρο λεφτά που θα μπορούσαν να τα διαθέσουν σε κοινωνικά παντοπωλεία και άπορες οικογένειες. Αλλά ποιος να τα καταλάβει αυτά; Η πιτσικαρία που τρέχει να κουνηθεί με τα άσματα της Γαρμπή και του Βρεττού, οι πανίβλακες, ή οι τυφλοί ψηφοφόροι; Ο περισσότερος κόσμος έχει αποβλακωθεί.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 09:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαύρα χάλια, πραγματικά ντροπή μια τέτοια βράβευση που στηρίζεται σε ανύπαρκτα δεδομένα, ας γίνει ένα γκάλοπ στην Τρίπολη να ερωτηθεί ο κόσμος πια η γνώμη του για την Τρίπολη και την καθημερινότητα που βιώνει...εκεί να δεις βράβευση που θα πέσει προς όλους τους δημάρχους νυν και πρώην.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 08:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε παιδιά βάλτε το σχόλιο με το ποδηλατόδρομο, θέλω να μου πει κανείς άμα ξέρει που βρίσκεται για να πάω να κάνω ποδήλατο. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Είναι σαν το κολυμβητήριο μάλλον και αυτό! Για σου ρε δημαρχάρα μας, καλά κανείς, έτσι γλεντα τους, αφού σε βγάλανε και από την πρώτη Κυριακή με 56% καλά κανείς, γλεντα τους όλους και λεγε ότι θες και ας κοροϊδεύεις, να σε χαίρονται αυτοί που σε βγάλανε από την πρώτη Κυριακή, έτσι ΓΛΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ...Να μας ζήσει η πλατεία του Αγίου Βασιλείου, μια ομορφιά είναι καλορίζικη, η πρώτη πλατεία της Ελλάδας που τα αυτοκίνητα μπαίνουν από τα αριστερά, ΧΑΧΑΧΑ για βιβλίο Γκίνες είναι αυτό το στατιστικό.

  • Δήμαρχος της...λουτσας
    Δήμαρχος της...λουτσας Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 08:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ποδηλατόδρομος που είναι πια γεγονός στην Τρίπολη όπως λέει, που βρίσκεται βρε παιδιά για να πάω να κάνω ποδήλατο?! Χαχαχαχα πιο @@@@ δήμαρχος δεν έχει περάσει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 10:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Εξωστρέφεια, βραβεύσεις, πολιτισμός επιτέλους ένας δήμαρχος που ξέφυγε από την γουρουνοπούλα και το πανηγύρι που μας είχαν μάθει οι προηγούμενοι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδιά καταλαβαίνουμε την πίκρα σας που θα είστε στην απέξω για άλλα 10 χρόνια ,αλλά μην προκαλείτε. Πρώτη φορά ο Δήμος Τρίπολης βραβεύεται από τρία διαφορετικά υπουργεία και υπάρχουν κάποιοι που θα γράψουν την βλακεία τους. Γελάει ο κόσμος μαζί σας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 10:08 Σύνδεσμος σχολίου

    23.38 είσαι ενας κοινός συκοφάντης και βέβαια κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία αου. Ας έχεις κότσια πεστα με το ονοματάκι σου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 00:52 Σύνδεσμος σχολίου

    23:38 Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024 00:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε Κωστίκα και εκεί πολυμπριζο;;;;
    Γύρευε τι εκθέσεις και φωτό θα έστελνε για να τους πείσει να πάρει τα εύσημα διότι ως γνωστόν από τοπικές ευχαριστίες χόρτασε!!!!
    Αρεεεε τι μας διοικεί έρημε πολίτη!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 23:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Με τα αδέσποτα τι κάνεις εκτός τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε παντελώς άσχετους και τα αδέσποτα στενάζουν από αρρώστιες και πείνα?????
    Εισαγγελέας Ακούει???????????

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...