Menu
RSS
Πέμπτη, 19/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας | Τιμώμενο πρόσωπο ο Γιώργος Καραγιάννης στην Τρίπολη (vd)

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας | Τιμώμενο πρόσωπο ο Γιώργος Καραγιάννης στην Τρίπολη (vd)
Εορτασμός "Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας" στην Τρίπολη- Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023.
Το πρωί της Κυριακής 17/09/2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρκαδική πρωτεύουσα ο εορτασμός των 101 ετών για την “Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας”, όπως κάθε χρόνος τέτοιες ημέρες, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος της περιοχής των Φιλικών, η "Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας"- με την αρωγή του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στις 10:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης και στη συνέχεια στην πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης», τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Παρουσία έδωσαν εκτός από επίσημα πρόσωπα και απλοί πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Μνήμης στους Έλληνες της Μικράς Ασίας.
Στη σημερινή εκδήλωση παρουσία έδωσαν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με την παρουσία του Στρατηγού και των Σωμάτων Ασφαλείας, 2 Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Πελοποννήσου (Κύριοι Σκαντζός και Λαμπρόπουλος), ο Δήμαρχος Τρίπολης Κος Τζιούμης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Παραγωγικών, Επιστημονικών και Πολιτιστικών Φορέων-Συλλόγων αλλά και πολλοί Υποψήφιοι των προσεχών εκλογών.
Τιμώμενο, ουσιαστικά, πρόσωπο ήταν ο τοπικός ευεργέτης, Επίτιμος Δημότης του Δήμου Τρίπολης και πρόσφυγας, κ. Γιώργος Καραγιάννης, προς τιμήν του οποίου έχει μετονομαστεί η πλατεία των Φιλικών σε "Πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας- Γιώργος Καραγιάννης". Το γλυπτό που κοσμεί την πλατεία, ως γνωστόν, αποτελεί δωρεά του ιδίου και της οικογενείας του στην Αρκαδική πρωτεύουσα.
Παρότι ο κ. Γιώργος Καραγιάννης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, παρευρέθηκε με την σύζυγό του Κα Ναυσικά, τα δύο του παιδιά Γιάννη και Μαριαλένα, τα εγγόνια του και φίλους του από Αθήνα ,την σημερινή εκδήλωση στην Τρίπολη και τιμήθηκε, δεόντως, από το Σύλλογο της περιοχής των Φιλικών αλλά και τις Αρχές του τόπου, τόσο για την προσφορά του όσο και για το γεγονός πως στο πρόσωπο του "ενσαρκώνεται" η μνήμη που σχετίζεται με ιδιαίτερα σημαντικά, για τον Ελληνισμό, γεγονότα.
Ο ίδιος δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερη
συγκίνηση από την τιμή που του έγινε. Στην εκδήλωση συμμετείχε στρατιωτικό άγημα, η Φιλαρμονική του Στρατού ενώ παρουσιαστής της τελετής επί της πλατείας ήταν ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος
Στη συνέχεια ακολούθησαν η ανάγνωση των χαιρετισμών των Βουλευτών Αρκαδίας κ. Γιώργου Παπαηλιού, Κώστα Βλάση και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Φιλόλογο Ηλία Χαλκιά, η οποία ήταν εξαιρετική.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο των Προσφύγων» από τους επισήμους για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση με την τήρηση ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Τέλος Ο Σύλλογος Φιλικών “ Η Πανπροσφυγική Ένωση Αρκαδίας “ πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκομένους, εκλεκτούς μεζέδες, γλυκά, κρασί κ.α.

Νίκος Τσιαμούλος

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...