Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανεμογεννήτριες | Με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου συντάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Ανεμογεννήτριες | Με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου συντάσσεται το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για τις ανεμογεννήτριες στο Μαίναλο και όχι μόνο.

Αρχικά, ο Δήμαρχος κ. Τζιούμης είπε: «Πρέπει να δούμε τι περαιτέρω ενέργειες πρέπει να κάνουμε ως δημοτικό συμβούλιο διότι αφορά και περιοχές στον δήμο Τρίπολης. Το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε μία προσφυγή κατά της απόφασης της ΡΑΕ διότι υπάρχει μια συγκεκριμένη προθεσμία. Στο περιφερειακό συμβούλιο θα ορίσουν νομική ομάδα και νομίζω ότι πρέπει να συνταχθούμε.»

Θετικός ήταν ο Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Νίκος Τσιαμούλος.

Ο Κώστας Κατσαφάνας είπε ότι «η ΡΑΕ δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Όποιος κάνει αίτημα για άδεια παραγωγού, θα την πάρει. Δεν συμφωνώ κι εγώ με τα σημεία τοποθέτησης.»

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία. Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, έχει φτιαχτεί ένα νομοθετικό πλαίσιο ώστε να έχουν κάποιοι τεράστια κίνητρα να εγκαταστήσουν τέτοιες μονάδες διότι αυξάνουν τα κέρδη τους. Οι ΑΠΕ είναι στα χέρια πέντε ομίλων. Το αποτέλεσμα είναι κανείς λαϊκός άνθρωπος να μην μπορεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος. Αυτά τα έργα θα τρέξουν. Με τις νέες γραμμές, ξεπεράστηκε αυτό το εμπόδιο. Αυτά που βλέπουμε δεν είναι τίποτα. Πίσω από αυτές τις μονάδες είναι η Γαλλική ΔΕΗ. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με ψηφίσματα και προσφυγές. Θα μπούμε μπροστά να δημιουργηθεί αγωνιστικό κλίμα; Να προστεθεί στην απόφαση και το θέμα με τη Δόριζα».

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι επικρατεί τη σύνταξη με την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και κάλεσε όλους τους συλλόγους να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο και να γίνει μια συνδιάσκεψη υπό την αιγίδα του δήμου.

Για το «φόρτωμα» της περιοχής του Βαλτετσίου υπογράμμισε ο Δημήτρης Κοσκινάς. "Στο τέλος, θα μας πάρουν με τις πέτρες" είπε χαρακτηριστικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα για το θέμα αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...