"Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για την λειτουργία Ένωσης Γονέων και στην Τρίπολη"!

"Πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για την λειτουργία Ένωσης Γονέων και στην Τρίπολη"!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

 

 

Την Κυριακή 20/10 πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη σύσκεψη που συγκάλεσε η Ομοσπονδία Γονέων Πελοποννήσου, ύστερα από επιθυμία γονέων της πόλης να επαναδραστηριοποιηθεί η Ένωση Γονέων Τρίπολης.

Συμμετείχαν γονείς από 13 σχολεία της πόλης και φάνηκε ότι υπάρχει δυναμική και διάθεση το επόμενο διάστημα μετά τις αρχαιρεσίες των συλλόγων και την εκλογή εκπροσώπων για την Ένωση να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες και για το δευτεροβάθμιο αυτό όργανο.

Τη συζήτησή  μας απασχόλησαν η αναγκαιότητα δραστήριων συλλόγων, το γιατί είναι μεγάλο βήμα  να υπάρξει Ένωση Γονέων στην Τρίπολη, πώς πρακτικά αυτό θα γίνει, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σύλλογοι της περιοχής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή και στην πόλη της Τρίπολης. Ήταν συγκινητικό και ελπιδοφόρο ότι πολλοί γονείς που δεν τους αφορά άμεσα το θέμα δήλωσαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν και να συμμετέχουν σε όποια κίνηση πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Αποτελεί ευθύνη της Ομοσπονδίας να σκύψει επάνω στο θέμα της ειδικής αγωγής με πρώτο στόχο να μπορέσουν οι γονείς των ειδικών σχολείων να εκφραστούν συλλογικά μέσω της δημιουργίας συλλόγων γονέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και βοήθησαν σημαντικά στην κατανόηση της λειτουργίας των συλλόγων γονέων δύο μέλη από τη διοίκηση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Είμαστε αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για την λειτουργία Ένωσης Γονέων και στην Τρίπολη!

Συνεχίζουμε!

Η προσωρινή διοικούσα

της Ομοσπονδίας Γονέων Πελοποννήσου

Tags:

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Πελοποννήσου,

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή