Menu
RSS
Πέμπτη, 03/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Θρήνος στην κηδεία των δύο φίλων που κάηκαν στην φωτιά του Ξυλοκάστρου

Θρήνος στην κηδεία των δύο φίλων που κάηκαν στην φωτιά του Ξυλοκάστρου
Πλήθος κόσμου έσπευσε για το τελευταίο αντίο  σήμερα τον 40χρονο Βασίλη Κυριάκου και τον 35χρονο φίλου του, Δημήτρη Σελέκο, που έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά στο Ξυλόκαστρο. Οι δύο άνδρες βρήκαν τον θάνατο μέσα στην πύρινη λαίλαπα το βράδυ της Κυριακής, όταν έσπευσαν να βοηθήσουν έναν φίλο τους κτηνοτρόφο και εγκλωβίστηκαν στη φωτιά.

Η κηδεία του 35χρονου έγινε το μεσημέρι στο χωριό Λυκοποριά και του 40χρονου στο χωριό Πίτσα, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι συντετριμμένοι από τον χαμό τους.

Τραγικές φιγούρες οι οικογένειες των δύο ανδρών, οι οποίοι κλήθηκαν να πουν το τελευταίο αντίο. Και οι δυο ήταν πατέρες μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τη μοιραία νύχτα, οι δύο φίλοι, που πήγαν να βοηθήσουν τον κτηνοτρόφο, παγιδεύτηκαν στις φλόγες, καθώς παρά τη σύσταση του πυροσβεστικού που έφευγε από το σημείο, εκείνοι παρέμειναν. Είχαν ξεκινήσει με τα μηχανάκια τους να πάνε να βοηθήσουν τον βοσκό να απομακρύνει τα ζώα του από το μαντρί.

εικόνες από την κηδεία του 40χρονου

Ο 40χρονος διατηρούσε φαναρτζίδικο και ήταν πατέρας τριών μικρών παιδιών, ενώ ο 35χρονος ασχολούνταν με γεωργικές εργασίες, είχε δύο παιδιά και η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο.

Η φωτιά κατέστρεψε σπίτια και άφησε πίσω της περίπου 65.000 στρέμματα καμμένης γης, ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια, με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας να θεωρείται ύποπτος για την πρόκληση της πυρκαγιάς, καθώς κάπνιζε τα μελίσσια του κοντά στο σημείο που ξεκίνησε το μέτωπο.

thetoc.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...