Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Παράταξη Τατούλη: "Μάς βάζει σε περίεργες σκέψεις το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συνειδητά υποτιμά την Άλωση της Τρίπολης"

Παράταξη Τατούλη: "Μάς βάζει σε περίεργες σκέψεις το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συνειδητά υποτιμά την Άλωση της Τρίπολης"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29.9.2024

203 χρόνια μετά την Άλωση της Τριπολιτσάς, συγκεντρωθήκαμε όλοι για να αποδώσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτή την μικρή ομάδα των Ηρώων  Αγωνιστών μας, που με την μεγάλη ψυχή τους κατάφεραν να αλώσουν την μεγάλη πόλη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την Τριπολιτσά.

Το μήνυμα της Άλωσης της Τριπολιτσάς και της Ελληνικής Επανάστασης αποτελεί και σήμερα μήνυμα Ελευθερίας, για όλους τους λαούς που είναι υπόδουλοι και αγωνίζονται να αποτινάξουν το ζυγό της σκλαβιάς.

Το χρονικό εκείνο διάστημα ο Μέττερνιχ και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες της Ιεράς Συμμαχίας, ισχυρίζονταν ότι μια μικρή ομάδα «κλεφτών, αρματολών και τρομοκρατών» αμφισβήτησαν το Ευρωπαϊκό status, παλεύοντας για την απελευθέρωση της Χώρας μας από τους Οθωμανούς, μετά από 350 χρόνια σκλαβιάς και υποταγής.   

Σήμερα το μήνυμα παραμένει ιδιαιτέρα επίκαιρο, με δεδομένο τα απάνθρωπα και θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Μέση Ανατολή, όπου από την  παγκόσμια κοινότητα ο Παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζεται ως άλλοι «κλέφτες και τρομοκράτες», πιστεύοντας Ευρωπαίοι και Αμερικανοί ότι μπορούν να τους αφαιρέσουν το  δικαίωμα να παλέψουν για την  Ελευθερία τους και για την δική τους Χώρα.

Ως Έλληνες οφείλουμε να τιμήσουμε και να εκφράζουμε την  ευγνωμοσύνη μας σε όλους αυτούς τους Ήρωες που πάλεψαν για την Ελευθερία μας.

Χάθηκε μια λαμπρή και μοναδική ευκαιρία με αφορμή τα 200 Χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, όπου με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής δεν στείλαμε το μήνυμα της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ως σύμβολο του αναφαίρετου δικαιώματος των σκλαβωμένων λαών στη σύγχρονη παγκόσμια ανθρωπότητα για την Ελευθερία και για την Πατρίδα.

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και μας βάζει σε περίεργες σκέψεις το γεγονός ότι η Κυβέρνηση συνειδητά υποτιμά το μεγάλο αυτό Ιστορικό γεγονός, κάτι που προκύπτει με σαφήνεια από την υποβαθμισμένη εκπροσώπηση της, στο πρόσωπο ενός και μόνο Υφυπουργού. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε το σημαντικό γεγονός της έλλειψης εκπροσώπησης από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...