Menu
RSS
Παρασκευή, 18/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

"Αν κλείσει η 4η Μονάδα και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης, δεν πρόκειται να αναπληρωθούν οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν"

"Αν κλείσει η 4η Μονάδα και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης, δεν πρόκειται να αναπληρωθούν οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαιρετίζουμε τη σύσκεψη των φορέων της Μεγαλόπολης και τις αποφάσεις της  για να μην κλείσει η 4η μονάδα και τα ορυχεία, να μην γίνει η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης η χαβούζα της Πελοποννήσου!

Οι σχεδιασμοί που προβάλλονται δεν έχουν γίνει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής, αλλά με στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων. Η πείρα μας λέει ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετούνται και τα δύο. Αντιθέτως η εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων προϋποθέτει την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και την συρρίκνωση των μικρών εμπόρων.

Γι’ αυτό το λόγο έχει θεσμοθετηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια ένα αντεργατικό οπλοστάσιο. Νόμοι που κατάργησαν τις ΣΣΕ και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Νόμοι που διαλύουν τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, το 8ωρο- 5ημερο, θέλουν να επιβάλουν το 6ημερο, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 10ωρα έως και 13ωρα, την απλήρωτη εργασία μέχρι και 1,5 ώρα την ημέρα. Είναι νόμοι που έχουν νομιμοποιήσει την ασυδοσία των εργοδοτών στην επιβολή εξαντλητικών ωραρίων, απλήρωτων υπερωριών, στην καθήλωση των κλαδικών μισθών.

Γίνεται κατανοητό ότι αν κλείσει η 4η Μονάδα και τα ορυχεία της Μεγαλόπολης δεν πρόκειται να αναπληρωθούν οι μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας που θα χαθούν και όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι με τους όρους που περιγράψαμε παραπάνω. Επιπλέον η περιοχή της Μεγαλόπολης σχεδιάζεται να μετατραπεί σε χαβούζα της Πελοποννήσου με καύση απορριμμάτων, Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΒΔΑ), μπαταρίες λιθίου για αποθήκευση ενέργειας, απέραντη έκταση χιλιάδων στρεμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελς, κ.α.

Ως εδώ! Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις!

Να συνεχιστεί η λειτουργία ορυχείων και 4ης Μονάδας!

Καλούμε τα μέλη μας και τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης να συσπειρωθούν στην επιτροπή φορέων Μεγαλόπολης και να στηρίξουν το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει αποφασιστεί. Ο κοινός αγώνας εργαζόμενων, αυτοαπασχολουμένων, βιοπαλαιστών αγροτών, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την αρνητική πορεία για την περιοχή. Η γενική πανελλαδική απεργία της 20 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην πορεία του κοινού μας αγώνα.

18/10/2024

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...