Menu
RSS
Δευτέρα, 07/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ομόφωνο "Όχι" για τις ανεμογεννήτριες σε περιοχές της Γορτυνίας (Κοντοβάζαινας και Κλείτορος) - "Θα είναι ένα τεράστιο αιολικό πάρκο"!

Ομόφωνο "Όχι" για τις ανεμογεννήτριες σε περιοχές της Γορτυνίας (Κοντοβάζαινας και Κλείτορος) - "Θα είναι ένα τεράστιο αιολικό πάρκο"!

Το αίτημα της εταιρείας «ENERGOPLAN» στην Υπηρεσία Δόμησης για γνωμοδότηση για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβάζαινας και της Δημοτικής Ενότητας Κλείτορος του Δήμου Γορτυνίας συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας. Πρόκειται για αιολικό σε περιοχές της Γορτυνίας, των Καλαβρύτων, του Φενεού και του δήμου Τρίπολης.

Το αίτημα δεν αφορά στο δημοτικό συμβούλιο, αφορά στην υπηρεσία δόμησης του δήμου για χορήγηση σχετικής βεβαίωσης για τις χρήσεις γης, αν και εφόσον πάρουν άδεια να τοποθετήσουν τι ανεμογεννήτριες, είπε ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης ο οποίος πρότεινε να ειπωθεί ένα ξεκάθαρο όχι.

«Τα οφέλη της κοινωνίας από τις ανανεώσιμες ποιες είναι; Ενδεχομένως δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα. Είναι μια κατάσταση ασύδοτα, να γεμίσουμε όλα τα βουνά με ανεμογεννήτριες, έλεος. Θεώρησα σκόπιμο να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και να εκφράσουμε τη γνωμοδότησή μας» είπε η Αντιδήμαρχος, Απόστολος Αποστολόπουλος.

«Κάποιοι αποφάσισαν να τις βάλουν κάπου, οι τοπικές κοινωνίες δεν ενημερώνονται για τίποτα. Με τον τρόπο που προσπαθούν να εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες αυτές, είμαστε αντίθετοι» είπε ο Παναγιώτης Μέγας, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Στρίκος είπε γεμίζουμε τις βουνοκορφές με ανεμογεννήτριες και την ίδια ώρα αυξάνεται το ρεύμα. «Οι κάτοικοι πρέπει να ενημερωθούν για να υπάρξει μία κινητοποίηση».

«Τον κόσμο ενδιαφέρει πότε θα χρηματοδοτήσουμε τα πανηγύρια, η απουσία των συλλόγων στην εκδήλωση της Βυτίνας για τις ΑΠΕ ήταν μεγάλη» είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Αποστολόπουλος.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι «μιλάμε για 51 ανεμογεννήτριες, ένα τεράστιο αιολικό πάρκο στη δυτική πλευρά της Γορτυνίας. Πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Με την κατάθεση της αίτησης στη Ρυθμιστική Αρχή να αρχίσει η σχετική διαδικασία. Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης πήρε θετική γνωμοδότηση για άλλο αιολικό. Αυτό το ενδιαφέρον που υπάρχει για την αιολική ενέργεια έχε άμεση σύνδεση με το πρόγραμμα Απόλλων για τις περιφέρειες. Μήπως αυτοί στο μέλλον θα είναι οι πάροχοι της Περιφέρειας;»

Να γίνει μία ημερίδα ενημέρωσης από τον δήμο ζήτησε ο κ. Πυρπηρής.

Το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά σε αυτό το αίτημα εγκατάστασης αιολικού πάρκου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 20:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Αντιταχτειτε στα συμφεροντα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...