Menu
RSS
Τετάρτη, 04/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα χωριά Φαναράκι και Καστράκι - Έχει πλέον ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα χωριά Φαναράκι και Καστράκι - Έχει πλέον ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή της Γορτυνίας έχει πλέον ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, χάρη στις συντονισμένες και ακούραστες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών. Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν στην περιοχή τρία ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα, υποστηριζόμενα από πολυάριθμες πεζοπόρες δυνάμεις (60 πυροσβέστες και 25 οχήματα) που μάχονται στο έδαφος. Επιπλέον, γκρέιτερ και βυτία του Δήμου Γορτυνίας συμβάλλουν σημαντικά στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Πριν λίγο, πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία από το Συντονιστικό Όργανο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη και του Δημάρχου Γορτυνίας Στάθη Κούλη, για να αξιολογηθεί η τρέχουσα κατάσταση και να συντονιστούν περαιτέρω ενέργειες. Η κινητοποίηση των δυνάμεων από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά το μεσημέρι ήταν άμεση και αποτελεσματική, καταφέρνοντας να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Να σημειώσουμε ότι η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα χωριά Φαναράκι και Καστράκι, χωρίς όμως να απειλήσει άμεσα τα σπίτια, χάρη στην ταχύτατη αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων και πολλών εθελοντών από την ευρύτερη περιοχή. Για τον λόγο αυτό, δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε αρκετές φορές από το πρωί με τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη και άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ζητώντας συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση.

Ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Νίκος Ρουμελιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό όλων των ενεργειών, διασφαλίζοντας την άρτια συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Παρά τη θετική εξέλιξη πάντως όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες, με την ατμόσφαιρα να είναι γεμάτη καπνό αλλά και να επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Πέννυ Καλύβα

https://www.e-gortynia.gr/

--------------------------------------

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 20:56 Σύνδεσμος σχολίου

    πως έπαιρνε ο Κικίλιας τηλέφωνο από το πρωί όταν η φωτιά έπιασε το μεσημέρι. Την έσβησε αυτός και ο Κούλης, αμάν πια μας περνάτε για χάπατα. Ας μην ήταν τα ελικόπτερα και ακόμα θα έκαιγε

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...