Απεβίωσε ο γνωστός παιδίατρος Ιωάννης Κοντοβαζαινίτης
Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε ο γνωστός παιδίατρος Ιωάννης Κοντοβαζαινίτης. Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Θεόκτιστο Αρκαδίας το 1943. Ήταν γιος του ιατρού Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη και της δασκάλας Ιωάννας Παναγοπούλου. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. Υπηρέτησε ως ιατρός-έφεδρος αξιωματικός στο στρατό ενώ άσκησε την παιδιατρική για πάνω από 50 έτη.
Ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και της Παιδιατρικής Κλινικής του Ομίλου. Παρείχε τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε πολλές φιλανθρωπικές δράσεις ενώ υπήρξε μέλος της αποστολής εθελοντών ιατρών στο πόλεμο του Κοσόβου.
Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαντώ Κομπόλη, από Μυγδαλιά και έχει δύο γιους τον Ορθοπαιδικό Παναγιώτη Κοντοβαζαινίτη και τον οδοντίατρο-Περιοδοντολόγο Γιώργο Κοντοβαζαινίτη.
Η εφημερίδα “Γορτυνία” απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
*Η κηδεία του θα γίνει αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Θεόκτιστο.
Tags:
Ιωάννης Κοντοβαζαινίτης,Σχετικά Άρθρα
- Έργα για τη Γορτυνία στο "Λιγνιτόσημο" | Οδική σύνδεση για τις μονές Προδρόμου και Φιλοσόφου, ολοκλήρωση του δρόμου "Παλαιόκαστρο - Ριζοσπηλιά"
- Η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ σε Παναρκαδικό Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας μέσα από εικόνες!
- Λεωνίδιο BC | Δείπνο για την ομάδα μετά τη νέα νίκη!
- Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Πλαπούτα | Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του Πύργου Πλαπούτα και η ανάπτυξη του Pan Trail
- Τρουπής: "Στόχος η Αρκαδία να καταστεί ένας δυναμικός και σύγχρονος επιχειρηματικός κόμβος"