Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το 44ο Φεστιβάλ Άκοβας (εικόνες)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος το 44ο Φεστιβάλ Άκοβας (εικόνες)
Ανήμερα 15 Αυγούστου 2023, το πρωί, με παρουσία πολλών Βυζικιωτών η Ένωση των Απανταχού Βυζικιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος»,
στο πλαίσιο του ιστορικού Φεστιβάλ Άκοβας που διοργανώνει πάντα με επιτυχία πολλά χρόνια τώρα,τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο όπου κατάθεσαν στεφάνια κατά σειράν:
ο Στρατηγός Ε.Α. κ. Παναγής Χαρ. Στασινόπουλος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Απόστολος Γάκης, ο Ταμίας κ. Κώστας Νικολόπουλος, ο κ. Ανδρέας Μερεντίτης σαν Κοινοτικός Εκπρόσωπος και ο εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Κώστας Παναγούλης .  
Στη συνέχεια η ομήγυρη κατέβηκε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και όπως ανήγγειλε η Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης κ. Λουκία Τοπιντζή εψάλη «επιμνημόσυνη δέηση για την Εθνική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος»
Κατόπιν κατάθεσαν στεφάνια: ο Κοινοτικός Εκπρόσωπος κ. Ανδρέας Μερεντίτης, εκ μέρους του  ΔΣ της Ένωσης ο κ. Γιάννης Μολογούσης και εκ μέρους του Εξωραϊστικού Συλλόγου ο εκπρόσωπος του κ. Νίκος Πορτοκάλης.
Ακολούθως κλήθηκε από τη Γενική Γραμματέα του ΔΣ να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης κ. Μαρίνος Δρακόπουλος.
Προ της καταθέσεως ο κ. Δρακόπουλος έδωσε τον λόγο στην κ. Λουκία Τοπιντζή για να απαγγείλει το ποίημα «Εκδίκηση», προς τιμή των αγωνιστών του ΔΣΕ (Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος)
Κατόπιν κατατέθηκε το στεφάνι και ο Αντιπρόεδρος μαζί με την Γενική Γραμματέα απότυσαν φόρο τιμής στο ΔΣΕ (Δημοκρατικο Στρατο Ελλάδος) με υψωμένες τις γροθιές τους.
Το βράδυ ακολούθησε το παραδοσιακό γλέντι, με την Ένωση Βυζικιωτών να έχει κάνει τα πάντα για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι.
Το ΔΣ της Ένωσης ανέλαβε έψησε και μοίρασε φαγητά και ποτά που προμηθεύτηκαν οι ίδιοι, αποδεικνύοντας ότι η συλλογική δουλειά τρυπάει βουνά.
Έτσι ολοκληρώθηκε με άνευ προηγουμένου η επιτυχία ενός ακόμα Φεστιβάλ Άκοβας, που κατά γενική ομολογία ήταν ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ όλων των εποχών.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...