Menu
RSS
Σάββατο, 26/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Δημοσκόπηση | Μία ανάσα πριν περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ η Λατινοπούλου - Καθηλωμένη η ΝΔ!

Δημοσκόπηση | Μία ανάσα πριν περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ η Λατινοπούλου - Καθηλωμένη η ΝΔ!

Καθηλωμένη στο 25% παραμένει η Νέα Δημοκρατία διατηρώντας προβάδισμα 11,9% μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη δεν κάνει κάποια έκπληξη και παραμένει στην δεύτερη θέση με 13,1%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ιστορικό χαμηλό καθώς πέφτει στο 6,6% και είναι στην πέμπτη θέση. Αξίζει να θυμηθούμε πως πριν ένα χρόνο την ίδια περίοδο, η ΝΔ βρισκόταν στο 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13% και το ΠΑΣΟΚ στο 12,5%.

 

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 7,1%. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 6% και ακολουθούν: ΝΙΚΗ 4,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, Μέρα 25 3,5%, Νέα Αριστερά 3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 19,5%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται, ωστόσο στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο «Κανένας» (47%) είναι πρώτος με αρκετή διαφορά σε σχέση με τους προέδρους των δύο πρώτων κομμάτων. Ο Μητσοτάκης είναι στο 38% και ο Ανδρουλάκης αρκετά χαμηλότερα στο 15%, κάτι που δείχνει πως ο «νέος» πρόεδρος πρέπει να αναδομήσει την εικόνα του.

 

Όλοι θέλουν Κασσελάκη

Εν αναμονή της διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, της περαιτέρω διάσπασης του κόμματος και του «plan B» για τη δημιουργία δικό του φορέα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, ο έκπτωτος πρόεδρος συνεχίζει να εμφανίζεται ως επικρατέστερος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο της κοινής γνώμης, ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 31,4%, ακολουθεί ο «Κανένας» με 21,9%, ενώ τρίτος είναι ο Σ. Φάμελλος με 21,2%. Ακολουθεί με σχεδόν δέκα μονάδες απόσταση ο Π. Πολάκης με 12,1%.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν και αυτοί Στ. Κασσελάκη (47,2%) για πρόεδρο του κόμματος, και ακολουθεί ο Σ. Φάμελλος με διπλάσια προς τα κάτω διαφορά (22,9%) και ο Π. Πολάκης με 11,9%.

 
https://www.politic.gr/

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 21:30 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ Ο ΒΟΪΔΟΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟΣ.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...