Menu
RSS
Τετάρτη, 18/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσκόπηση | Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Καταλληλότερος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο ... Τσίπρας – Πιο δημοφιλής πολιτικός ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ!

Δημοσκόπηση | Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Καταλληλότερος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο ... Τσίπρας – Πιο δημοφιλής πολιτικός ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ!

Νέα δημοσκόπηση ήρθε στη δημοσιότητα, η οποία θέτει στο επίκεντρο της έρευνάς της τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τις επερχόμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

 

Η έρευνα της εταιρείας GPO για λογαριασμό του Star έγινε σε δείγμα 1.200 ατόμων και αναφέρει πως:

Θετικά/μάλλον θετικά κρίνονται τα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ από το 39,2% ενώ αρνητικά/μάλλον αρνητικά, τα κρίνει το 57,4% των ερωτηθέντων.

Βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης πρέπει να είναι σε 61,7% η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η βελτίωση του ΕΣΥ σε 43,2%, η αύξηση μισθών – συντάξεων σε 41,8% και ακολουθεί η μείωση φόρων, η παιδεία, η προσέλκυση επενδύσεων και ο εκσυγχρονισμός του δημοσίου.

Το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τις κρίνει θετικά.

Όσο για την απαγόρευση του μέτρου της χρήσης κινητών στα σχολεία το 83,6% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί με το μέτρο ενώ το 13,8% διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

Το 78,7% λέει ναι/μάλλον ναι σε ένα πιο αυστηρό πλαίσιο στην μεταναστευτική πολιτική έναντι ενός ποσοστού 17,5%.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος συμφωνούν/μάλλον συμφωνούν σε ποσοστό 57,4% ενώ ένα 40% διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 42,8% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ως καταλληλότερος αρχηγός, ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%, ο Παύλος Πολάκης με 7,4%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4,7%, ο Νίκος Φαραντούρης με 2,3% και ο Απόστολος Γκλέτσος με 1,2%.

Προεδρικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και πρόθεση ψήφου

Στο ΠΑΣΟΚ, το 59% των ψηφοφόρων του, απαντά πως θέλει να εκλεγεί κάποιος άλλος πρόεδρος ενώ ένα 35,2% απαντά πως πρέπει να παραμείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών έχουμε έκπληξη καθώς προηγείται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 42,7% ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,2% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 31,3%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,2%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,3%, το ΚΚΕ με 8,3%, η Ελληνική Λύση με 8,1%, η Φωνή Λογικής με 4,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και η Νίκη με 2,7%.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...