Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανακοίνωση ΕΣΠΗΤ για την Τρίπολη: "Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα περιορισμού και χειραγώγησης του δημοσιογραφικού έργου"

Ανακοίνωση ΕΣΠΗΤ για την Τρίπολη: "Καταδικάζουμε κάθε απόπειρα περιορισμού και χειραγώγησης του δημοσιογραφικού έργου"

Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ με αφορμή τα αυξανόμενα φαινόμενα απόπειρας περιορισμού και χειραγώγησης του δημοσιογραφικού έργου και στοχοποίησης των επαγγελματιών του Τύπου δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδια αρχή, όχι μόνο την διαμαρτυρία και τον έντονο προβληματισμό μας, αλλά κυρίως την πάγια αρχή όλων των ανθρώπων της ενημέρωσης για την προάσπιση με κάθε μέσο της ελευθεροτυπίας και των δημοκρατικών αρχών.

Τελευταίο κρούσμα αποτελεί η απρόκλητη επίθεση που δέχεται το μέλος μας, δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, Μηνάς Αρτόπουλος κι εμμέσως η δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού, από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος, με χθεσινή ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης και με επιστολή προς τον σταθμό και το Δήμο Τρίπολης. Τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στη φίμωση και χειραγώγηση των δημοσιογράφων κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού τους λειτουργήματος και αποτελούν ευθεία παρέμβαση στην ελεύθερη βούληση του δημοσιογράφου. Προφανώς και δε θα το επιτρέψουμε.

Οι δημοσιογράφοι, ελεύθερα και ανεμπόδιστα, οφείλουν να προσκαλούν στις εκπομπές τους, οιοδήποτε θέλουν προκειμένου να ενημερώνουν έγκυρα την τοπική κοινωνία. Συνεπώς, δε θα ζητήσουν την άδεια ουδενός θεσμικού ή μη παράγοντα και δε θα επιτρέψουμε τέτοιες τακτικές χειραγώγησης.

Στη βάση αυτή το Δ.Σ της ΕΣΠΗΤ υπογραμμίζει ότι:
• Η απόπειρα λογοκρισίας και οι «υποδείξεις» για τον τρόπο άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, δεν συνάδουν με το κράτος δικαίου και τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
• Η επαγγελματική και η ανεξάρτητη ποιοτική δημοσιογραφία ασκείται μόνο όταν επικρατούν συνθήκες σεβασμού των βασικών κανόνων εργασίας, αλλά και των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων που έχουν καθοριστική σημασία στην προάσπιση του δικαιώματος της ενημέρωσης των πολιτών.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 13:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ίσως κάνετε την δουλειά σας όπως πρέπει και δεν τους αρέσει αφήστε τους να γαυγιζουν έτσι έχουν μαθει

  • πολίτης
    πολίτης Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 12:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς κάντε τη δουλειά σας όπως ξέρετε και αφήστε τους να σκούζουν ! To πολύ πιάτο τους έχει ξεκουτιάνει , you know .....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 07:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε τι έχουμε πάθει και με τους παναρκάδες κάθε τόσο που έρχονται να μας πουν πραγματα για πράγματα που δεν ξέρουν και δεν ζουν αλλά έχουν άποψη. Τι να πει κανείς

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...