Menu
RSS
Κυριακή, 08/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Καλωσορίσαμε την Άννα Διαμαντοπούλου. Ήταν σε πολιτικές διακοπές"

Κωνσταντινόπουλος: "Καλωσορίσαμε την Άννα Διαμαντοπούλου. Ήταν σε πολιτικές διακοπές"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 23 Ιουλίου 2024
 
Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ»
 
Για το τραγικό γεγονός στο Μάτι
Μετά από τόσα χρόνια δεν έχουμε πετύχει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα όπως το Μάτι καθώς δεν έχουμε κάτσει σοβαρά να πούμε πώς θέλουμε να είναι το κράτος. Θέλουμε ένα κράτος να μην είναι κομματικοποιημένο στις υπηρεσίες που αφορούν την πυροσβεστική; Να υπάρχει αξιοκρατία γιατί διαφορετικά θα γίνονται λάθη; Θέλουμε μια συναίνεση πολιτική για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων ώστε να υπάρχει μια εθνική στρατηγική όχι όσο είναι κάποιος Υπουργός αλλά μια στρατηγική για πολλά χρόνια με βάση τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται μπροστά μας;
Πρέπει σε αυτά τα ζητήματα να υπάρχουν σταθεροί πολιτειακοί παράγοντες οι οποίοι θα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Θέλω να αναφέρω και ένα πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια και είναι το νερό. Η πολιτική για το νερό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των επόμενων χρόνων και δυστυχώς θα αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε σε ένα τέτοιο πρόβλημα αντί να δράσουμε ως πολιτεία άμεσα για να το αντιμετωπίσουμε. Σήμερα η χώρα, η Κυβέρνηση και οι Περιφέρειες είναι ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και αυτό φέρνει καταστροφές στην αγροτική οικονομία, φέρνει προβλήματα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και θα καταλήξει στο τέλος να υπάρχουν προβλήματα και με το πόσιμο νερό.
Επομένως, ως πολιτεία θα πρέπει να έχουμε μια εθνική στρατηγική για αυτά τα μεγάλα ζητήματα. Φαίνεται ότι σε αυτό τον τομέα δεν το έχουμε πετύχει. Τα κόμματα θα πρέπει να έχουν ουσιαστικά μια στρατηγική για την επιβίωση της χώρας. Παράδειγμα είναι οι αγρότες που σε λίγο καιρό δεν θα έχουν προϊόντα γιατί δεν θα μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.
 
Για την αύξηση της τιμής ενέργειας
Θα θυμάστε πως όταν το ΠΑΣΟΚ μίλαγε για την πράσινη ενέργεια, κάποιοι από τη ΝΔ μας έλεγαν για πράσινα άλογα. Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ ψήφισαν το χρηματιστήριο ενέργειας το 2018 και ξεκίνησε από τότε η εισβολή ενός μεταβατικού καυσίμου, του φυσικού αερίου, το οποίο ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και το συνέχισε η ΝΔ. Για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο σε απλά πράγματα αρκεί να σας αναφέρω το εξής: Όταν η ΝΔ θέλησε σωστά να πάει στη μεταλιγνητική εποχή, έκλεισε τις μονάδες όπως για παράδειγμα στη Μεγαλόπολη. Δυστυχώς όμως δεν είχε κάποιο σχέδιο γι΄αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα με την ακρίβεια του ρεύματος και αποφάσισε πάλι να τις ανοίξει για να παραχθεί φτηνό ρεύμα. Επιπλέον έδωσε εκατομμύρια στους εργολάβους για να φτιάξουν δίκτυα για φυσικό αέριο, το οποίο επειδή είναι μεταβατικό καύσιμο σε λίγα χρόνια δεν θα το χρειαζόμαστε. Η ΝΔ έδωσε 10 δισεκατομμύρια ως επιδοτήσεις για την μείωση των τιμών του ρεύματος αλλά πρέπει να δούμε που ακριβώς και σε ποιόν τα έδωσε. Υπάρχει η πρόταση που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ για πλαφόν στα τιμολόγια της διακύμανσης του ρεύματος και υπάρχει και η πρόταση της ΝΔ για επιδότηση του ρεύματος. Από που παίρνουμε αυτά τα λεφτά; Από τη φορολογία. Βάζει η Κυβέρνηση 24% στο αναψυκτικό για να μαζέψει λεφτά από τη φορολογία και να τα δώσει στους μεγάλους. Αντί να μπει πλαφόν και να μην υπάρχει κερδοφορία η Κυβέρνηση τα πήρε από την τσέπη των πολλών και τα πήγε στην τσέπη των λίγων.
Στην ουσία εάν υπήρχε Κυβέρνηση με σχέδιο θα έλεγε, δεν κλείνω τις λιγνιτικές μονάδες, κάνω πρώτα αποθήκευση ενέργειας και μετά προχωράω στη μεταλιγνιτική εποχή. Άρα έχουμε δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που επένδυσαν στο φυσικό αέριο και φτάσαμε σήμερα να πληρώνουμε στο τριπλάσιο το φυσικό αέριο.   
 
Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ
Η κα Διαμαντοπούλου ήρθε πριν λίγες ημέρες και την καλωσορίσαμε ξανά στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν σε πολιτικές διακοπές και η ίδια είπε ότι έλειπε στα δύσκολα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Εάν θυμάστε ήμουν ο πρώτος που βγήκα και είπα να ανοίξουν οι διαδικασίες και επιβεβαιώθηκα αλλά και είχε αποτέλεσμα. Πρώτον γιατί η κα Διαμαντοπούλου είναι υποψήφια και θα έπρεπε να πει ένα καλό λόγο που άνοιξε η διαδικασία και δεύτερον είπαμε καθαρά πως πρέπει να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όχι στα παλιά κόλπα των συμμαχιών γιατί η κα Διαμαντοπούλου ακούγεται ότι έχει κάνει συμφωνίες για τον δεύτερο γύρω και εγώ δεν θέλω να μπω σε αυτές τις συζητήσεις. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα χρειάζεται μια διαδικασία μαζική και πολιτική για να μπορέσει να έρθει κόσμος. Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια ηγεσία η οποία θα το κάνει πλειοψηφικό.
Οι ηγεσίες των κομμάτων της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αλλάξει κάτι στο ΠΑΣΟΚ γιατί τους ευνοεί, τον καθένα για τους δικούς του λόγους. Εάν παραμείνουμε στο ίδιο σκηνικό και δεν αλλάξει τίποτε στο ΠΑΣΟΚ αυτό κατά κύριο λόγο ευνοεί τη ΝΔ.

4 σχόλια

  • Παλαιοπασοκος
    Παλαιοπασοκος Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 20:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Άντε από εδώ που θα μας πεις ότι θέλεις μεγάλο ΠΑΣΟΚ πονηρούλη Οδυσσεα .την έδρα σου θέλεις να εξασφαλίσεις και τίποτα άλλο.ειναι σίγουρο όμως με όποιον πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ την έδρα δεν την εχεις πλέον αρκετά

  • ΧΑΧΑ
    ΧΑΧΑ Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 18:54 Σύνδεσμος σχολίου

    χαχαχα ο σωτήρας του ΠαΣοΚ Οδυσσέας που έφαγε τους αρχηγούς έναν -έναν και ευθύνεται απολύτως για το διχασμό! θα πάρει στον λαιμό του και το Δούκα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 17:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιδοβισκέ ουστ εσυ που ησουνα δλδ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 15:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ έφαγες τον άλλο που πήρε τέσσερις χιλιάδες σταυρούς Και περιμένεις να πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ Θα φέρει εκατό ψήφους η νοσοκόμα

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...