Menu
RSS
Τετάρτη, 26/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος για την υπόθεση Λύτρα: "Αντρίκια συμπεριφορά είναι να προστατεύεις τη γυναίκα σου και όχι να τη χτυπάς"

Κωνσταντινόπουλος για την υπόθεση Λύτρα: "Αντρίκια συμπεριφορά είναι να προστατεύεις τη γυναίκα σου και όχι να τη χτυπάς"
Βασικά σημεία από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»
 
 
 
Για την υπόθεση Λύτρα
Πιστεύω πως όποιος υπερασπίζεται την άθλια συμπεριφορά οποιουδήποτε χτυπάει μια γυναίκα είναι άθλιο και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Πρέπει να σκεφτούνε όλοι ότι αυτό μπορεί να συμβεί στην κόρη μας, στην αδερφή μας. Επομένως θεωρώ πως όλοι σε αυτή την διαδικασία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δικαιολογηθεί αυτή η συμπεριφορά. Αντρίκια συμπεριφορά είναι να προστατεύεις τη γυναίκα σου και όχι να τη χτυπάς.

Για το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια διαδικασία η οποία θα είναι αναζωογονητική.
Τι είπαμε σε αυτή τη διαδικασία που είναι τόσο μεμπτό;
Τις πρώτες ημέρες ζητήσαμε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρος αρνήθηκε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και χθες μας κάλεσε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Στην προεκλογική περίοδο ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας έλεγε ότι ο Πρόεδρος δεν «τραβάει». Ο ίδιος ο Πρόεδρος ανέφερε προεκλογικά ότι εάν πάρουμε την Τρίτη θέση θα είναι πολιτική ήττα. Λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο, το οποίο δεν έχει να κάνει με τον φόβο αλλά με την δημοκρατία, δηλαδή πρέπει να πάμε σε μια διαδικασία καθώς ο Πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπάνω το ΠΑΣΟΚ. Επομένως, να πάει δημοκρατικά και να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του εάν το επιθυμεί.
Ισχυρίζομαι κάτι πολύ απλό, ένας Πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη; 
Το 2017 ψήφισα με πολύ θέρμη τη Φώφη Γεννηματά γιατί πίστευα ότι εκείνη τη στιγμή πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 4% στο 6,9% και είχε τη δυνατότητα να το ενώσει και να το πάει πιο πάνω. Το 2021, όταν η Φώφη έφτασε το κόμμα στο 8,1%, με καθαρό τρόπο είπα ότι δεν μπορεί να πάει παραπάνω ΠΑΣΟΚ και ισχυρίστηκα ότι πρέπει να βρούμε έναν άλλο υποψήφιο. Και εάν με ρωτάγατε το 2021, με τους ίδιους υποψήφιους πάλι Νίκο Ανδρουλάκη θα ψήφιζα, γιατί πίστευα ότι μπορούσε να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι η Φώφη Γεννηματά αγωνιζόταν με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που είχαν πάνω από 30% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με ευνοϊκότερη συνθήκη έχει 28% τη ΝΔ και 15% τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα λέω με πολύ ξεκάθαρο τρόπο ότι όλα αυτά που είπαμε δεν μπόρεσαν να γίνουν. Δεν υποτιμώ ότι ο Ανδρουλάκης πήγε στο 12,7% το κόμμα αλλά δεν φαίνεται να έχει πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά. Εάν σήμερα πάει το ΠΑΣΟΚ και κινηθεί με τον ίδιο τρόπο, ποιο θα είναι το αφήγημα που θα λέμε στις επόμενες εκλογές; Θα λέμε να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, που δεν μπορέσαμε μέχρι σήμερα να το κάνουμε; Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη.
Τα αποτελέσματα είναι καθαρά και στις εθνικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές. Στην Αρκαδία για παράδειγμα είμαστε δεύτερο κόμμα. Άρα εάν πει κάποιος ότι υπονομεύσαμε τον Πρόεδρο, αυτό θα είναι λάθος. Προς θεού όμως, δεν λέω ότι είμαι μόνο εγώ που έφερα αυτό το αποτέλεσμα στην Αρκαδία.
Στην Κεντρική Επιτροπή πριν οκτώ μήνες έστειλα μια επιστολή, όπου ανέφερα τι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και τι έπρεπε να γίνει. Συγκεκριμένα ανέφερα για το κεντρικό μήνυμα, για το θεσμικό κόμμα, για το πως κάνουμε αριστερή στροφή ενώ μας ψηφίζει το κέντρο, αλλά και πως πρέπει να προχωρήσουμε με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
Εάν κάποια στιγμή κατανοήσεις ότι ο συγκεκριμένος Πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπάνω, δεν πρέπει να το αναφέρεις;
Είναι καλύτερο αυτό που λέει τώρα ο κ. Ανδρουλάκης ότι όποιος πει την άποψή του θα τον διαγράψω;
Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η τοξικότητα, όταν συγκεκριμένα αμφισβητείς έναν άνθρωπο και του λες να πάει σε εκλογική διαδικασία. Εγώ έχω κάνει συγκεκριμένη πρόταση και έχω τονίσει ότι σε ένα εξάμηνο πρέπει να έχουμε την αποτίμηση, να μιλήσουμε πολιτικά, να μας πουν οι υποψήφιοι Πρόεδροι τι θέλουν για το ΠΑΣΟΚ και για τη διεύρυνση με εκλογές μέσα στο 2024. Όποιος θέλει να κάνει εκλογές τέλος Ιουλίου επιθυμεί ένα μικρό κόμμα.
Εγώ θα στηρίξω το άτομο εκείνο που θα έχει χαρακτηριστικά Πρωθυπουργίσιμα και θα μπορέσει να κερδίσει τον Μητσοτάκη.
Μακάρι ο κ. Δούκας να είναι υποψήφιος.
Ο κ. Δούκας με τα χαρακτηριστικά που έχει ένωσε δυνάμεις στην Αθήνα και κέρδισε τη ΝΔ. Όταν το 2021 στήριζα τον Νίκο Ανδρουλάκη, οι αντίπαλοί του έλεγαν ότι είναι στις Βρυξέλλες Ευρωβουλευτής και δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Υπήρξαν παραδείγματα στην Ευρώπη που ήταν Δήμαρχοι και έγιναν Πρόεδροι κομμάτων. Μια χαρά μπορεί να είναι και Δήμαρχος και υποψήφιος Πρόεδρος
Τις τελευταίες ημέρες με «συγκινούν» οι άνθρωποι που στήριξαν ΝΔ και ειδικά τα μέσα μαζική ενημέρωσης τα οποία λένε να μην γίνει καμία αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα ο κ. Μουμτζής έγραψε άρθρο ενώ προεκλογικά έλεγε πόσο κακός είναι ο κ. Ανδρουλάκης και τώρα λέει ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα. Κατανοώ ότι η ΝΔ δεν θέλει κόμματα πάνω από 14% για να την απειλούν. Εγώ ισχυρίζομαι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ιδρυθεί για να είναι κόμμα του 14%.
Εμείς θέλουμε έναν υποψήφιο αρχηγό που θα μπορέσει να κερδίσει το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που έφυγαν από τη ΝΔ και πιθανόν ήταν ψηφοφόροι δικοί μας και περίπου πεντακόσιες εξήντα χιλιάδες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα σενάρια που πρότεινε ο Νίκος Παππάς είναι για να μην συμβεί τίποτα στα δύο κόμματα διότι η λογική του λέει, ότι θα έχουμε δύο αρχηγούς κομμάτων αλλά θα πάμε να ψηφίσουμε άλλον για υποψήφιο Πρωθυπουργό. Άρα αυτό που συμπεραίνουμε από την τοποθέτηση του κ. Παππά είναι ότι οι αρχηγοί των δύο κομμάτων δεν είναι τόσο καλοί, θα τους κρατήσουμε στα κόμματά μας για τις δικές μας εσωκομματικές ισορροπίες και θα βρούμε κάποιον άλλο να γίνει Πρωθυπουργός.
Εγώ από την πρώτη στιγμή υποστήριξα ότι με τον κ. Κασσελάκη το ΠΑΣΟΚ και η προοδευτική παράταξη δεν έχει καμία σχέση. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα σούπερ μάρκετ που λέει «ότι θέλεις».
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει τις διαδικασίες του και ο υποψήφιος αυριανός Πρόεδρος να πει το σχέδιό του για τη διεύρυνση και σε αυτό το σχέδιο να φωνάξει και να μιλήσει με τον προοδευτικό κόσμο της κεντροαριστεράς που βρίσκεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενάμιση εκατομμύριο. 
Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα με τη μεγάλη εσωτερική διαδικασία που θα ακολουθήσουμε. Το 2021 το ΠΑΣΟΚ έφερε 250.000 ανθρώπους στην κάλπη. Εάν οι διαδικασίες γίνουν σωστά και αναζωογονητικά, μέσα στο Φθινόπωρο θα έρθουν 400.000 να ψηφίσουν για Πρόεδρο.

3 σχόλια

  • Σμυρνιός Αντώνης.
    Σμυρνιός Αντώνης. Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 19:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο πεθαμένος κλάνει;

  • Γκιοζης καρας
    Γκιοζης καρας Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 16:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσύ που ξέρεις από αντρικιες συμπεριφορές,,,γιατί δε στηρίζεις Ανδρουλάκη,,,που σε έβγαλε βουλευτή,,,που τον εφερνες κ ξαναεφερνες στην πόλη μας??

  • ELEOS
    ELEOS Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 14:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Μια ζωή με χαμηλό iq ήσουν...αντρίκια συμπεριφορά χαρακτηριστικε η δημόσια συγνώμη, όχι το χτυπημα...καλύτερα να μη κάνεις δηλώσεις...γλύψε μόνο.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...