Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλέξης Τσίπρας: "Δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Πάμε να νικήσουμε"

Αλέξης Τσίπρας: "Δεν θα καταφέρουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Πάμε να νικήσουμε"

Δημοκρατική πανστρατιά για να ενισχυθεί η προοδευτική παράταξη «έναντι μιας Δεξιάς που αν δεν αποτραπεί στη δεύτερη κάλπη, θα είναι ανεξέλεγκτη και εκδικητική» απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δε θα πάμε για να κρατήσουμε τις θέσεις μας. Για να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά. Θα πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Πάμε για να νικήσουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έστειλε επίσης μήνυμα στις ελίτ που επί τρεις μέρες δεν μπορούν να «κρύψουν τη μεγάλη τους χαρά και τη μεγάλη τους συγκίνηση. Τους απαντάω: Μη βιάζεστε. Δεν θα πετύχετε τον στόχο σας. Είναι λογικό να επιθυμείτε ηγέτες υποτακτικούς στα συμφέροντά σας. Και τη νεκρανάσταση ενός συστημικού δικομματισμού. Μην βιάζεστε όμως. Αυτός ο δικομματισμός που οδήγησε τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας, από όπου εμείς τη σώσαμε, δεν θα επιστρέψει. Και άλλες φορές όμως βιαστήκατε, να θεωρήσετε ότι μας έχετε τελειώσει. Διαψευστήκατε. Έτσι θα διαψευστείτε και τώρα από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

«Αναλαμβάνω να ηγηθώ μαζί σας αυτής της μάχης, γιατί δε φοβήθηκα ποτέ, γιατί δε δείλιασα ποτέ και δεν δειλιάσαμε, και δεν λιποτάχτησα ποτέ από τα δύσκολα. Κυρίως όμως γιατί αυτή η μάχη δεν αφορά εμένα προσωπικά. Αφορά τη κοινωνία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τέλος στο πένθος, να σημάνουμε συναγερμό μάχης»

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του είπε ένα μεγάλω «ευχαριστώ» σε «όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους μας που έδωσαν μια ηρωική μάχη, και τους ευχαριστώ προσωπικά. Τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μας. Αλλά και όσους πολίτες συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και δεν μας ψήφισαν. Η ευθύνη είναι δική μας που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Και τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη, να κατορθώσουμε να τους πείσουμε σε αυτή τη μάχη. Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, αυτή είναι η τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση».

Όπως είπε, «δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ.

Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη. Και έδωσα τη μάχη.

Έτσι και τώρα. Μετά από τρεις μέρες δύσκολες, θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα. Να ανασυγκροτηθούμε άμεσα. Τώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση. Και να δώσουμε τη μάχη. Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση. Δεν έχουμε δικαίωμα στην εσωστρέφεια.

Μόνο υποχρέωση και ευθύνη έχουμε. Απέναντι στην ιστορία. Και απέναντι στην κοινωνία, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς συντηρητικής παλινόρθωσης. Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας».

www.avgi.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...