Menu
RSS
Πέμπτη, 03/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κώστας Τζιούμης στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Ο Δήμος Τρίπολης έχει πορεία ανάπτυξης και προόδου. Να μην υπάρξει πισωγύρισμα" (vd)

Κώστας Τζιούμης στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Ο Δήμος Τρίπολης έχει πορεία ανάπτυξης και προόδου. Να μην υπάρξει πισωγύρισμα" (vd)

Από την υπό ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου μίλησε στο «Καλημέρα Αρκαδία» ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Ο Δήμαρχος έθεσε αρχικά την ερώτηση «αν έτσι όπως διαμορφώνεται η πλατεία μπορεί να συγκριθεί με την παλιά πλατεία με τα τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον εμφανώς αναδεικνύεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Βασιλείου.

«Η πλατεία είναι ένα κόσμημα και αναδεικνύει το κέντρο της πόλης. Μιλούν για μεγάλες καθυστερήσεις. Η πλατεία Άρεως πήρε 14 παρατάσεις για να ολοκληρωθεί. η κεντρική πλατεία αντί για τον Ιούνιο, θα ολοκληρωθεί σε 1-2 μήνες. Πήρε μία παράταση λίγων μηνών.

Η νέα πλατεία θα αναβαθμίσει το κέντρο και τα καταστήματα της περιοχής».

Ακολούθως είπε ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες και σε κανέναν Δήμαρχο. Εμείς συνεχίσαμε όλα τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του αειμνήστου Δημήτρη Παλύη. «Τα έργα ανήκουν στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.

Για το Κολυμβητήριο, είπε ότι «διαπιστώσαμε ένα πρόβλημα στατικής επάρκειας. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να το κρατήσουμε ανοιχτό ε τον κίνδυνο να έχουμε κάποιο ατύχημα; Εμείς αμέσως ετοιμάσαμε μια στατική μελέτη και περιμέναμε με εγκριθεί. Όλοι καταλαβαίνουν ότι μπροστά στην ασφάλεια, δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο. Είδατε τι έγινε με το στέγαστρο του ΟΑΚΑ.»

Για την ένταξη του ΣΔΑΜ, είπε ότι «κι εμείς προσπαθήσαμε, μαζί με άλλους φορείς, πιέσαμε αν αρθεί η αρχική αδικία και να ενταχθούμε στο Σχέδιο. «Ήδη, έρχονται μεγάλες επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Εμείς θέσαμε στο Υπουργείο Οικονομικών και την ανάγκη να επεκταθεί η ΒΙΠΕ. Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από χρηματοδοτήσεις του ΣΔΑΜ.»

Για την πλατεία Βαλτετσίου, τόνισε ότι «αυτή η περιοχή είναι σαφώς υποβαθμισμένη. Εμείς έχουμε ξεκινήσει το έργο για τη Βίλα Τουρκοβάσίλη. Έχουμε πρόταση για να ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση της πλατείας.»

Τέλος, τόνισε ότι η πόλη έχει πάρει μια πορεία ανάπτυξης και προόδου με πολλά έργα και δεν πρέπει να αυτή η πορεία να ανακοπεί, να μην υπάρχει πισωγύρισμα.

3 σχόλια

  • Dinos4
    Dinos4 Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Και μετά ξύπνησες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 12:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην κάνεις συγκρισεις φιλαράκι 07:54. Ο Σμυρνιώτης ο,τι πιο παλιό και παρωχημένο. Σπίτια τους ορισμένοι μια και καλή!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 07:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Κωστακη γιατι λες να μην συγκρινουν οι πολιτες τα 2 ψηφοδελτια;;;
    Τοσο πολυ ντρεπεσαι για τον συνδυασμο σου;;
    Λογικο ειναι,αλλα μην το κανεις κωτσιο τοσο απροκαλυπτα.
    Ειναι αργα κωτσιο τωρα για παρα-μυθες...

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...