Menu
RSS
Τρίτη, 01/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ανδρέας Μπούρας: «Η εξαιρετική θητεία του Κώστα Τζιούμη πρέπει να έχει συνέχεια. Ο Δήμος Τρίπολης δεν αντέχει να χάσει πολύτιμο χρόνο»

Ανδρέας Μπούρας: «Η εξαιρετική θητεία του Κώστα Τζιούμη πρέπει να έχει συνέχεια. Ο Δήμος Τρίπολης δεν αντέχει να χάσει πολύτιμο χρόνο»

 

Στις ερωτήσεις του «Καλημέρα Αρκαδία» και της Έλλης Αρτοπούλου απάντησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Μπούρας.

Διαβάστε αναλυτικά …

 

Κύριε Μπούρα, αποφασίσατε σε αυτές τις δημοτικές εκλογές να είσαστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Τζιούμη. Με ποιο σκεπτικό καταλήξατε στην απόφαση αυτή; Τι είναι αυτό που σας κέρδισε στον νυν Δήμαρχο.

Ο Κώστας Τζιούμης είναι ένας Δήμαρχος που κατά την προσωπική μού άποψη δεν επηρεάζεται από την καρέκλα της εξουσίας αλλά αντίθετα παραμένει ταπεινός και ειλικρινής με πρόγραμμα και προσήλωση στον στόχο τού.

Μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες, κοινά οράματα και βαθιά Πίστη για τις δυνατότητες και την δυναμική του Δήμου Τρίπολης

Η υποψηφιότητά μου επιθυμώ να συμβάλει στην συνέχεια του σημαντικού του έργου, σχεδιάζοντας, εντάσσοντας και υλοποιώντας τα Έργα εκείνα που Θα συνεχίσουν να βελτιώνουν την εικόνα του δήμου μας, θα συνεχίσουν να λύνουν τα προβλήματα των βασικών υποδομών και Θα αλλάξουν την ζωή όλων μας.

Το γεγονός ότι πλέον στον Δήμο Τρίπολης έχει μόνο τρία ψηφοδέλτια, όταν το 2019 είχε υπερδιπλάσια, το θεωρείτε θετικό;

Ο αριθμός τον ψηφοδελτίων δεν είναι κάτι το οποίο με απασχολεί για να το κρίνω θετικά ή Αρνητικά.                      Αυτό το οποίο έχει νομίζω Αξία είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα των ψηφοδελτίων.

Οι υποψήφιοι κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να είναι καταξιωμένοι στον χώρο τους, αναγνωρισμένης εντιμότητας και ικανότητας, και να στρατεύονται για το κοινό καλό του Δήμου μας, χωρίς σημάδια εμμονής σε ό, τι άφορα την κατάληψη θέσεων εξουσίας και επιρροής.

Με Καθαρές κουβέντες, Ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών και με ξεκάθαρο προσανατολισμό για τον Δήμο μας.

Διατελέσατε Αντιδήμαρχος Τρίπολης στο παρελθόν και έχετε μία σημαντική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη μέρα στον Δήμο Τρίπολης; Που πρέπει να δώσει βαρύτητα η επόμενη δημοτική αρχή;

Διετέλεσα Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρίπολης σε μικρή σχετικά ηλικία, όπου είχα την τύχη ως μέλος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) να γνωρίσω αρκετούς Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα με τους οποίους μοιράστηκα κοινές ανησυχίες για τον πρώτο Βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ο Πρώτος Βαθμός Αυτοδιοίκησης για μένα είναι το πάθος και η αγάπη να προσφέρεις στην Πόλη σου. Οραματίζομαι ένα σύγχρονο Δήμο Τρίπολης  με τουριστικό προσανατολισμό, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχει στο μόνιμο κάτοικο, τον επισκέπτη και τον επαγγελματία.

Έναν Δήμο Τρίπολης με ζωντανή τοπική οικονομία, που θα προσελκύει επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Όταν μιλάτε για έναν Δήμο εξωστρεφή, τι ακριβώς εννοείτε; Πως αυτό θα γίνει πράξη;

Ένας εξωστρεφής και σύγχρονος Δήμος Τρίπολης είναι σημαντικό να εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό για την ανάπτυξη της περιοχής μας, στην παροχή κινήτρων με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας, στην στήριξη των παραγωγών και των επιχειρήσεων και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο πολίτης δικαιούται ένα περιβάλλον ευχάριστο και ο επισκέπτης κάθε σύγχρονη παροχή.

Να κλείσουμε με το δικό σας μήνυμα στους δημότες και τις δημότισσες, ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Στις 8 Οκτωβρίου οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, για ένα καλύτερο Δήμο Τρίπολης, με νέους ανθρώπους και με νέες ιδέες. Η εξαιρετική θητεία τού Κώστα Τζιούμη πρέπει να έχει συνέχεια. Ο Δήμος Τρίπολης δεν αντέχει να χάσει πολύτιμο χρόνο.

Από την ιδιότητα του Αρχιτέκτονα - Μηχανικού προκύπτει η αγάπη μου για την ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μου και η επιθυμία μου για την αναβάθμιση της ποιότητας του αστικού σχεδιασμού.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας ώστε να βρούμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μας και για να βιώσουμε την πόλη μας και τα χωριά μας ως ένα ποιοτικό αστικό περιβάλλον, στο οποίο δεν «έτυχε» να ζεις αλλά «αξίζει» να ζεις.

 

Ο Ανδρέας Αρ. Μπούρας είναι Αρχιτέκτονας - Μηχανικός.

Είναι παντρεμένος με την Καλομοίρα Κ. Σακελλαράκη, καθηγήτρια Φιλολογίας & Διδάκτορα Ηθικής Φιλοσοφίας.

Από το 2010 ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα - Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Τρίπολη, με μελέτες, κατασκευές και διαχείριση ιδιωτικών έργων στο Δήμο Τρίπολης και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αρκαδίας και της Πελοποννήσου.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), Εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Τμήματος Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ).

Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης υπήρξε μέλος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...