Menu
RSS
Δευτέρα, 30/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Κάλεσμα από την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη "Αναγέννηση"

Κάλεσμα από την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη "Αναγέννηση"

Ανεξάρτητη   αυτοδιοικητική   παράταξη

αναγέννηση 

         

          Η αυτοδιοίκηση στη συντριπτική πλειοψηφία  χρησιμοποιήθηκε

 από τους κρατούντες της κάθε περιόδου, ως ο Δούρειος Ίππος επιβολής κεντρικών πολιτικών επιλογών και απόψεων, παρά ως ένας θεσμός – εργαλείο έκφρασης της λαϊκής βούλησης και ανάδειξης των προβλημάτων και της άμεσης Δημοκρατίας.

 

Από  την  Ιδρυτική  Διακήρυξη

 

Δ ε ί γ μ α    γ ρ α φ ή ς   τ ο υ  π ρ ο γ ρ ά μ μ α τ ο ς

 

 

 

ΑΝΤΙ  ΠΡΟΛΟΓΟΥ….

            Η υπό ίδρυση αυτοδιοικητική παράταξη, μετά την ιστορική διακήρυξή της 9ης Αυγούστου 2023, προχωρά στην κατάθεση σημείων του προγράμματός της που αφορούν την αυτοδιοίκηση στο σύνολό της.

            Με γνώμονα την αυτονομία από κομματικές, οικονομικές και άλλες εξαρτήσεις, φιλοδοξεί να γίνει το μέσον και η συνείδηση του χειμαζόμενου λαού, ξεκινώντας από το Δήμο της Τρίπολης .

Η  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

            Η Πελοπόννησος, μια από τις ιστορικές περιφέρειες στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους, παραμένει πηγή έμπνευσης πολιτισμού, θρησκευτικότητας και πολιτικής. Τι κι αν ο εσωτερικός εχθρός τη θέλει υποανάπτυκτη, διοικητικά διαμελισμένη και οικονομικό και κοινωνικό συμπλήρωμα της τερατογένεσης, το ιστορικό πλεόνασμα την κρατάει ζωντανή, έτοιμη να διεκδικήσει τη θέση και το ρόλο που της ανήκει.

            Αν το πακέτο Marshall μέχρι και τα σημερινά ευρωπαϊκά προγράμματα επενδύονταν στην περιφερειακή Ελλάδα με σχέδιο και όχι στις τσέπες της κομπραδόρικης, κρατικοδίαιτης αστικής ελίτ, θα μιλάγαμε για μια άλλη χώρα, μια άλλη Πελοπόννησο. Φυσικός και ηθικός αυτουργός η πολιτική των ισχυρών μέσα και έξω από την Ελλάδα, με το λαό στη γωνία και τον Ελληνισμό στη θέση του Προμηθέα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΔΗΜΟ

            - Διοικητική επανένωση της Πελοποννήσου, ενσωματώνοντας την Ηλεία, την Αχαϊα, την Τροιζηνία, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα, ακόμα τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά, με έδρα την Τριπολιτσά.

            - Νέα χάραξη του οδικού οριζοντίου άξονα της Πελοποννήσου, από το Κατάκολο μέχρι την Ερμιονίδα, που θα διασυνδέει την πληθώρα αρχαιολογικών, ιστορικών, θρησκευτικών και τουριστικών χώρων που θα διαπερνά: Ολυμπία, Ηραία και Λουτρά, Θέλπουσα, Δημητσάνα, Βυτίνα, Αρκαδικός Ορχομενός και Ορχομένεια χώρα, χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, Αρχαία Μαντινεία, Σπήλαια Κάψια, δρόμοι του κρασιού, Παλλάντιο, Ασέα, Τεγέα, Στενό, Αγιωργίτικα, Νεμέα, Μυκήνες, Άργος, Τίρυνθα, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Ερμιονίδα, συντομεύοντας τη διαδρομή κατά το ήμισυ.

            - Διάσωση και συντήρηση του μετρικού δικτύου της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας – Πειραιά, με πρώτο στόχο τη λειτουργία μικρών τμημάτων γύρω από αστικά κέντρα, όπως το Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο, το Ελαιοχώρι – Παρθένι – Στενό – δημοτικό γήπεδο Αστέρα -Τρίπολη – Μάκρη – Ασέα - Μεγαλόπολη και άλλα, αξιοποιώντας παράλληλα τα κτίρια και την υποδομή των σταθμών και δημιουργία σιδηροδρομικού μουσείου στο σταθμό της Τρίπολης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ

- Άλωση ή Απελευθέρωση

- Τρίπολη ή Τριπολιτσά

- Δήμος Τρίπολης ή Δήμος Μαντινείας

- Ένας Δήμος ή τρεις Δήμοι

- Δημιουργία μουσείου της επανάστασης του 1821

- Δημιουργία μουσείου της εθνικής αντίστασης

- Δημιουργία λαογραφικού μουσείου.

           

 

ΓΙΑ  ΤΟ  ΔΗΜΟ

                       

-  Πολυκεντρική  ανάπτυξη  -

                        -Ο Δήμος να μπει μπροστά για τη διεκδίκηση δημιουργίας Κτηνιατρικής Σχολής (παλαιό γυμνάσιο Λεβιδίου) και Γεωπονικής Σχολής (στο κτίριο της οικοκυρικής σχολής στην Τεγέα), καθοριστικές για την ανάπτυξη της αγροκτηνοτροφίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα να ωθήσει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους τους στην περιοχή, να στοχεύσουν στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων και προϊόντων ονομασίας προέλευσης.

            Ενδεικτικά, για τους μεν αγρότες: αναδασμοί, αναδιάρθρωση και ομαδικές καλλιέργειες, με στόχο την εμπορία και τη δημιουργία μονάδων μεταποίησης, εκμεταλλευόμενοι τη σύγχρονη τεχνολογία. Για τους δε κτηνοτρόφους: καθορισμός κτηνοτροφικών ζωνών , αντικατάσταση με ανταγωνιστικό ζωϊκό κεφάλαιο, και δημιουργία δύο μονάδων αναπαραγωγής ράτσας αιγοπροβάτων, η μία στην Ορχομένεια χώρα και η άλλη στη Σκυρίτιδα. Ο Δήμος να συμμετέχει  συγχρηματοδοτώντας μελέτες, εκδηλώσεις κ.α. συμπαρασύροντας τους αρμόδιους φορείς.

 

ΓΙΑ  ΚΑΘΕ  ΧΩΡΙΟ

            Παραχώρηση δημοτικών χώρων (κλειστά σχολεία) και αναξιοποίητων δημοσίων χώρων για τη δημιουργία, σε κάθε χωριό, ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ που θα περιλαμβάνει: ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, χώρο για συγκεντρώσεις για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές προβολές, μικρή αγορά (προώθηση τοπικών προϊόντων), αναψυκτήριο, χώρο για κοινωνικές εκδηλώσεις (ψυχαγωγία, γιορτές, μνημόσυνα κ.α.) χώρο πρώτων βοηθειών, βοηθητικούς χώρους (τουαλέτες, αποθήκες κ.α.), δημιουργώντας τουλάχιστον δύο θέσεις εργασίας στον κάθε ΠΟΛΥΧΩΡΟ που θα καλύπτονται με βάση την εντοπιότητα και τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κ.α.). Οι χώροι αυτοί προοπτικά να θερμαίνονται και να ψύχονται με βάση το σύστημα της γεωθερμίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ξεκινήσει στα χωριά που στερούνται  το περιεχόμενο των ανωτέρω.

-ΓΙΑ   ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ   ΚΑΙ   ΟΧΙ   ΜΟΝΟ

 

Ίδρυση διαδημοτικής Πελοποννησιακής επιχείρησης .

            Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος με τα κατοικίδια είχαν σχέση αλληλεξάρτησης. Γνωστοί οι ρόλοι των οικόσιτων ζώων: φύλακας στο κοπάδι και στο σπίτι, συνοδός, συντροφιά, ιχνηλάτης, ζώα μεταφοράς και εργασίας, αγώνων, ήταν οργανικά στοιχεία του οικογενειακού και κοινωνικού ιστού.          Στη σύγχρονη εποχή άλλοι ρόλοι παρέμειναν, άλλοι καταργήθηκαν και άλλοι διαφοροποιήθηκαν. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται οξυμένο το πρόβλημα των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων, πρόβλημα που αντιμετωπίζεται από ευαίσθητα κοινωνικά τμήματα (φιλοζωϊκοί σύλλογοι) και τους Δήμους και τελευταία από ένα αυστηροποιημένο σε οικονομικό επίπεδο για τους παραβάτες, αλλά όχι λυτρωτικό για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, νομικό πλαίσιο.

             Η πρότασή μας έρχεται να καλύψει τη διαφορετική ποιοτική διαβίωση των ζώων ανά Δήμο που χρήζουν της ιδιαίτερης προστασίας μας αλλά και ταυτόχρονα να λύσει μια για πάντα το πρόβλημα για όλη την Πελοπόννησο. Ο Δήμος Τρίπολης προτείνει σε όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου τη δημιουργία Παμπελοποννησιακού κέντρου περίθαλψης και φροντίδας, αναπαραγωγής - όπου εκτιμάται - και φύλαξης για όλα τα ζώα, σε δημοτική ή δημόσια περιοχή του Δήμου Τρίπολης. Η δομή θα περιθάλπει τα ζώα που σταδιακά θα εισέρχονται σε αυτή, έχοντας κτηνιατρική υπηρεσία, εκπαιδευτήριο ζώων, νεκροταφείο και ξενοδοχείο ζώων κ.α. Οι συμμετέχοντες Δήμοι θα διατηρήσουν προσωρινά τους χώρους συγκέντρωσης που έχουν και θα συγχρηματοδοτήσουν την προτεινόμενη δομή.

 

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ

            Επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση από το Δήμο της αναβάθμισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε περιφερειακό, λόγω κεντρικότητας και των αναγκών όχι μόνο του Δήμου αλλά και των γύρω περιοχών.

            Άμεσα, σαν πρώτο σκαλοπάτι για την προληπτική ιατρική, ο Δήμος σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τις άλλες μονάδες υγείας να προγραμματίζει αιμοληψίες στα χωριά, σε ετήσια βάση, για εξετάσεις του πληθυσμού.

 ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

            Πολιτιστικό πρόγραμμα για όλο το χρόνο, αναβαθμίζοντας όλες τις εκδηλώσεις.

- Πάσχα παντού και ανάδειξή του στο πανελλήνιο,

- Πρόγραμμα διοργάνωσης των πανηγύρεων σε όλα τα χωριά, υπό την αιγίδα του Δήμου με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και εκκλησιαστικών συμβουλίων, εκδηλώσεις που αφορούν άμεσα την κοινωνία όπως ημερίδες και διημερίδες σε θέματα υγείας, οικονομίας, εθνικών θεμάτων κ.α.

- Διοργάνωση δεκαήμερης γιορτής νεολαίας όλης της Πελοποννήσου, μετά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

            Αυτές είναι μέρος των προτάσεων του προγράμματός μας που θα αναρτηθεί αναλυτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση       fb  αναγέννηση ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη.

 

 

 

 

 

Αναγέννηση παντού !

 

 

 

 

 

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

           

            Όποιες ή όποιοι συνδημότες μας συμφωνούν με το πνεύμα και τις προτάσεις του προγράμματός μας να δώσουν το παρόν συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του τόπου μας. Καταληκτική ημερομηνία η Κυριακή 27 Αυγούστου.

Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Πάνος τηλ. 6948208552

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Μαρία τηλ. 6932217130

ΡΗΓΑΣ Ανδρέας τηλ. 6932468789

           

5 σχόλια

  • ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 19:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο πρόγραμμά μας, στο "Αντί προλόγου" φαίνεται ξεκάθαρα για τι μιλάμε "ξεκινώντας από το Δήμο της Τρίπολης". Άρα ή δεν το διάβασες ή εσκεμμένα παραπληροφορείς.... Οι δημοκράτες μιλάνε με όνομα και επώνυμο και οι Έλληνες ανέβαιναν στην Πνύκα. Το δήθεν σχόλιο είναι ύβρις. Σε περιμένω όπου θέλεις να τα πούμε...

  • Βαγγέλης Π.
    Βαγγέλης Π. Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 17:49 Σύνδεσμος σχολίου

    @16:38 Δεν το ξέραμε κα Νικολάου ότι είναι κουκουλοφόροι οι σχολιαστές με τα σχόλια των οποίων δεν συμφωνείτε γιατί βλάπτουν την αισθητική σας. Θα το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας εφεξής

  • Δημότης
    Δημότης Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 17:44 Σύνδεσμος σχολίου

    16:38 Γιατί εξανίστασθε κυρία μου; Εσείς οι ίδιοι δεν το είπατε ότι δεν έχετε αποφασίσει αν θα κατέβετε στο δήμο ή στην περιφέρεια; Ποιό είναι λοιπόν το πρόβλημά σας που χαρακτηρίζετε με ονόματα τους σχολιαστές, επειδή δεν σας αρέσει η κριτική τους; Δικαίωμα του καθενός είναι να γράφει με το όνομά του ή χωρίς και δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός. Έχει καμία σημασία αν ο συγκεκριμένος σχολιαστής έγραφε το σχόλιο με το όνομά του; Τότε θα το δεχόσασταν ή θα ήταν πιο ήπιο; Ή μήπως εκείνο που σας ενδιαφέρει είναι η ανθρωποφαγία; Και μάθετε να δέχεστε και την όποια αρνητική ή σκληρή κριτική, από τη στιγμή που αποφασίσατε να εκτεθείτε δημόσια. Διαφορετικά ας μένατε σπίτια σας για να μην ασχολιόταν κανείς μαζί σας. Όχι ότι τώρα θα ασχοληθούν και πολλοί

  • Μαρία Νικολάου
    Μαρία Νικολάου Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023 16:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Γνωστός ο ρόλος των κουκουλοφόρων, ανέκαθεν.
    Μαρία Χ. Νικολάου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 22:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Τραβάτε ρε κατουράτε τα πόδια σας που θέλετε και κόσμο. Εδώ δεν ξέρετε αν κατέβετε στο δήμο ή στην περιφέρεια ανύπαρκτοι

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...