Menu
RSS
Δευτέρα, 07/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

«Κέντρο Αξιολόγησης Μνήμης» θα λειτουργήσει στο Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ και στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης

«Κέντρο Αξιολόγησης Μνήμης» θα λειτουργήσει στο Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ και στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης

Το Κέντρο Υγιούς Γήρανσης «ΜΕΝΤΩΡ»,  σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Τρίτη ηλικία, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση, τη Παρασκευή 04 Οκτωβρίου  2024, Ημέρα Ελέγχου Μνήμης για τους ανθρώπους άνω των 60 ετών στο ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης με ειδικούς νευροψυχολόγους και Ενημερωτική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης   για το κοινό, στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Στάδιο Τεγέας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων υγείας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ και με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος- ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Την Ενημερωτική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης για το κοινό,  χαιρέτησε η κα Μαρία Οικονομάκου Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, η κα Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου Παιδίατρος - Αντιδήμαρχος Υγείας Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Τρίπολης, αναφέρθηκε στην ευαισθησία του Δήμου Τρίπολης για τη Τρίτη ηλικία και στις δράσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί.

Ο κος Θεοφάνης Βορβολάκος, Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης υπογράμμισε τη σημασία της φροντίδας της υγείας για τη Τρίτη ηλικία.

Η κα Τζωρτζίνα Αγγελοπούλου Κλινική Νευροψυχολόγος στη μονάδα Νευροψυχολογίας και Διαταραχών Λόγου ΕΚΠΑ εστίασε στην αναγκαιότητα και τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης αξιολόγησης των νοητικών λειτουργιών.

Ο κος Δημήτρης Κιοσσές, Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Weill Cornell της Νέας Υόρκης, ανέπτυξε τη  σημασία της υποστήριξης και των ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων στη πρόληψη και στη διαχείριση της μοναξιάς, της κοινωνικής απομόνωσης και της κατάθλιψης της τρίτης ηλικίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κος Α. Μπίμπας, Κ. Πόταγας και εκπρόσωποι τοπικών φορέων όπου τονίσθηκε η σημασία της υποστήριξης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής κος Αντώνης Πολίτης, Επιστημονικός Υπεύθυνος του «Μέντωρ», ανακοίνωσε τη λειτουργία «Κέντρου Αξιολόγησης Μνήμης», στο Κέντρο Υγιούς Γήρανσης ΜΕΝΤΩΡ και στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης  για τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ελέγξουν την μνήμης τους.

Πληροφορίες: Βασιλική Χρυσανθοπούλου, τηλ: 2710-556294, 6970331970, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.mentor-mind.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...