Menu
RSS
Κυριακή, 29/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Δεν θα επηρεαστεί η Αρκαδία από την κακοκαιρία και τις βροχές - Η ανάρτηση Καλλιάνου!

Δεν θα επηρεαστεί η Αρκαδία από την κακοκαιρία και τις βροχές - Η ανάρτηση Καλλιάνου!
Σε ανάρτησή του, ο Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει ... "Εδώ και 3 μέρες με ρωτάνε πολίτες παντού, στο δρόμο, στα social media, ακόμα και με τηλέφωνα από κάθε γωνιά της χώρας, αν έρχεται κάποια επικίνδυνη καιρική μεταβολή Κυριακή (σήμερα) και Δευτέρα (αύριο).
Η απάντησή μου είναι ότι αν παρακολουθούσαν εμένα και όχι ορισμένους θιασώτες του τρόμου, θα ήξεραν την αλήθεια. "Μα", μου λένε, κάποιοι μιλάνε για επικίνδυνη κακοκαιρία εδώ και μέρες ! ".
Σας απαντώ, με ηρεμία : δείτε τον πίνακα (επισυνάπτεται). Χωρίς φωνές η κραυγές . Τι ποσοστό της χώρας επηρεάζεται από δυνατές βροχές (χρωματισμοί εσωτερικά της κόκκινης καμπύλης) ; Το πολύ 10%. Αν λοιπόν μένετε στο υπόλοιπο 90%, τι ακριβώς να περιμένετε; Απολύτως τίποτα από έντονες βροχές !
Στο μόνο που θα πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας είναι οι βοριάδες 7-8 μποφόρ, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία, ίσως και να επηρεάσουν τα δρομολόγια κάποιων πλοίων. Έχει ξανασυμβεί να έχουμε 7-8 μποφόρ ανέμους στην Ελλάδα ;
Για καθίστε να κάνω κάποιους υπολογισμούς... Τουλάχιστον 50-70 φορές το χρόνο ! Άρα, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, σωστά; Σωστά.
Και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία ; Στους 22-24°C στη Βόρεια Ελλάδα και στους 26-28°C στην Κεντρική και τη Νότια. Σας φαίνεται ότι θα χρειαστείτε μπουφάν ή να ανάψετε το τζάκι σας ; Μάλλον όχι. Αυτές οι τιμές είναι πολύ κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή. Δηλαδή πολύ ευχάριστες θερμοκρασίες σε σχέση με τη ζέστη που επικρατεί.
Απλά, επειδή αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε 32-34°C, θα μας φανεί κάπως αυτή η θερμοκρασιακή πτώση.
Εκτός βέβαια αν ζείτε σε κάποιο όμορφο ορεινό χωριό της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας στα 800-1000 μέτρα υψόμετρο, όπου εκεί οι ελάχιστες θερμοκρασίες αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί μπορεί να φτάσουν και στους 5-8°C. Αλλά επαναλαμβάνω, μιλάμε για πολύ ορεινά χωρία όπου εκεί και το καλοκαιρί με καύσωνες χρειάζεται κάποιος πάπλωμα το βράδυ.
Άξιζε λοιπόν όλος αυτός ο ντόρος ; Σίγουρα όχι.
Θα ξαναγίνει όμως στο μέλλον τέτοιος ντόρος για μια ανώδυνη καιρική μεταβολή ; Σίγουρα ναι.
(χάρτης από το windy.com)"

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...