Menu
RSS
Παρασκευή, 20/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέες αντιδράσεις για τα "κομμένα" τμήματα στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας - "Να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν"

Νέες αντιδράσεις για τα "κομμένα" τμήματα στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας - "Να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν"

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ακαδημίας 12, 22100 Τρίπολη

e-mail: elmearkadias@gmail.com

 

Τρίπολη  03-09-2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

 

            Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καταδικάζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μην εγκρίνει τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας. Μάλιστα κάποιοι από τους τομείς που δεν εγκρίθηκαν είναι μοναδικοί στο Νομό. Καταδικάζει επίσης τη μεθόδευση του ΥΠΑΙΘΑ να αφαιρέσει το δικαίωμα από δεκάδες μαθητές (μετεξεταστέοι, μετεγγραφές, όσους δεν είχαν επιλέξει τομείς/ειδικότητες τον Ιούνιο) να το κάνουν τώρα για να εγγραφούν σε τμήματα που επιθυμούν, αλλά δεν τους προσφέρεται πλέον πρόσβαση ηλεκτρονικής εγγραφής σε αυτά τα τμήματα. Πρόκειται για ευθεία επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι πρόκληση οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών να αντιμετωπίζονται ως κόστος και να καλούνται μαθητές που επιλέγουν έναν τομέα ή ειδικότητα να αλλάξουν Πόλη ή και Νομό. Η λειτουργία των συγκεκριμένων τομέων και ειδικοτήτων, εξάλλου,  δεν επιβαρύνουν επιπλέον το δημοσιονομικό κόστος.

            Καλούμε το ΥΠΑΙΘΑ και τους ιθύνοντες να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν στα ΕΠΑΛ της Αρκαδίας και όχι μόνο και να πάρουν πίσω αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

            Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12:00 το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Πλατεία Ανεξαρτησίας – Τρίπολη).

            Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024 το ΔΣ θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00 το μεσημέρι στην ΔΔΕ Αρκαδίας και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Πελοποννήσου.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος

 

 

Η Γ. Γραμματέας

 

 

 

Πάνος Ζαφειρόπουλος

 

 

Αγγελική Κωστάκη

Tags:

ΕΠΑΛ,

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...