Menu
RSS
Πέμπτη, 03/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Μεγάλο γλέντι για τη γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό - Στο επίκεντρο το μοσχοφίλερο! (εικόνες - βίντεο)

Μεγάλο γλέντι για τη γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό - Στο επίκεντρο το μοσχοφίλερο! (εικόνες - βίντεο)

O Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοδένδρων Ζευγολατιού σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης και με την ευγενική χορηγία της περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε και φέτος την γιορτή Κρασιού 2024.

Η γιορτή έχει στόχο την προβολή και ανάδειξη της τοπικής παράδοσης της περιοχής και ιδιαίτερα την προβολή και ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας κρασιού Μοσχοφίλερο, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πιο γνωστές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Επιπλέον, η ποικιλία Μοσχοφίλερο αποτελεί μία από τις 4 ποικιλίες-πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης μιλώντας για αυτή την γιορτή, που έχει γίνει πλέον θεσμός τόνισε μεταξύ άλλων: "Στόχος της γιορτής είναι η προβολή του πιο δυναμικού αγροτικού προϊόντος της περιοχής μας, του μοσχοφίλερου! Είναι ένας κλάδος που συνεχίζει να αναπτύσσεται και πρέπει να δουμε, πως θα στηρίξουμε αυτούς τους παραγωγούς - που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Ακόμα πρέπει να δούμε, πως μπορούμε, να αναβαθμίσουμε αυτήν την γιορτή κρασιού".

Παράλληλα ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του στην έναρξη της γιορτής αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της λειψυδρίας, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Κύριο μέλημα και του Δήμου και της Πολιτείας είναι το πρόβλημα της λειψυδρίας. Είμαστε σε συνεννόηση και με την περιφέρεια και με την Πολιτεία. Πρέπει να υπάρξει ένα ολιστικό σχέδιο, γιατί η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει".

Ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Χασάπης τόνισε με την σειρά του, πως αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να διοργανώνονται κάθε χρόνο, για να στηριχτούν τα τοπικά προϊόντα και να συνεχιστεί και η προσπάθεια του δήμου προς την κατεύθυνση αυτή. "Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει να υποστηρίζει όλες τις εκδηλώσεις που προβάλλουν τα τοπικά μας προϊόντα. Ο Δήμαρχος έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα του Δήμου μας", υπογράμμισε.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη κ.Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε, πως μέσα από τέτοιες γιορτές αναδεικνύεται το "χρυσάφι" της περιοχής, που δεν είναι άλλο από το μοσχοφίλερο.

Τέλος ο πρόεδρος της ΤΚ Ζευγολατιού κ.Κώστας Ντορόπουλος μίλησε για το μοσχοφίλερο και την προσπάθεια της κοινότητας να συντηρεί και να "μεγαλώνει" κάθε χρόνο την γιορτή κρασιού! "Ζητάμε από τους οινοποιούς να κάνουμε και ένα διήμερο, να ανοίξουν τα οινοποιεία, να βρεθεί ο κόσμος κοντά στο μοσχοφίλερο και να το αγαπήσει", ανέφερε. Ακόμα ο πρόεδρος ζήτησε μια σειρά παρεμβάσεων (έργα- πέραν των όσων έχουν εκτελεστεί ή δρομολογήθει) από τις τοπικές Αρχές, προκειμένου όπως είπε να γίνει η ζωή των κατοίκων πιο εύκολη και να μείνουν και οι νέοι στο χωριό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό:



www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...