Menu
RSS
Τετάρτη, 26/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σμυρνιώτης για την προσφυγή εναντίον Τρουπή: "Πέρα από το νόμιμο, υπάρχει και το ηθικό - Θα λειτουργούμε στην ίδια λογική της απόλυτης τυπικής νομιμότητας"

Σμυρνιώτης για την προσφυγή εναντίον Τρουπή: "Πέρα από το νόμιμο, υπάρχει και το ηθικό - Θα λειτουργούμε στην ίδια λογική της απόλυτης τυπικής νομιμότητας"

Εκτός ημερήσιας διάταξης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι «έγινε μία προσφυγή κατά της εκλογής του κ. Τρουπή που δεν ευοδώθηκε.

Σε δεύτερη φάση, έγινε δεύτερη προσφυγή από έναν εκλογέα που προφανώς είχε έννομο συμφέρον, αλλά το τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι πρόκειται για τον πρωταθλητή των αναθέσεων σε θέματα νομικά. Βγήκε μια απόφαση, δεν θα την προσβάλλουμε. Αλλά, πέρα από το νόμιμο, υπάρχει και το ηθικό. Θα περιμέναμε και από τον εκλογέα να δει και το δικό σας συνδυασμό. Μπορεί να μην εξελέγησαν αλλά κάποιοι είχαν πολύ μεγαλύτερες συμβάσεις.

Θα ήταν τιμή μου για μένα να συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν μια δραστηριότητα κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική. Δεν ξέρω πώς χειριστήκατε το θέμα, αλλά μας υποχρεώνετε πλέον από εδώ και πέρα να λειτουργούμε στην ίδια λογική της απόλυτης τυπικής νομιμότητας. Και σήμερα ανατέθηκε έργο που εγκαινιάστηκε πέρυσι. Να μην επαναληφθούν αναθέσεις σε ανθρώπους που άλλαξαν παράταξη στην προηγούμενη περίοδο.»

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Αγγελάκος είπε ότι "πρέπει να διασφαλίζουμε τη δημοκρατία και να έχουμε έναν κωδικό ηθικής που επιβάλλεται από τους δημότες μέσα από την ψήφο τους. Ποια είναι η ηθική μας; Η ψήφος του κόσμου ή οι προσφυγές; Ή πότε το ένα και πότε το άλλο; Εσείς κύριε Δήμαρχε και η παράταξή σας έχετε μια α λα καρτ ηθική. Γιατί δεν σέβεστε την ψήφο των συμπολιτών μας; Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τρουπής είναι έξω από το δημοτικό συμβούλιο επειδή πήρε μια ανάθεση 2.000 ευρώ πάνω από το επιτρεπτό, όταν ο ίδιος έχει κάνει πολλαπλάσιες δωρεές στον δήμο Τρίπολης; Εσείς κύριε Δήμαρχε είχατε υποψηφίους που είχαν ξεπεράσει το όριο των συμβάσεων; Έχετε δώσει απευθείας αναθέσεις σε συγγενείς πρώτου βαθμού υποψήφιών σας; Είναι νόμιμο, αλλά είναι ηθικό; Θα γίνουμε η φωνή του Τρουπή που δεν είναι εδώ πέρα.»

6 σχόλια

  • Νιάου
    Νιάου Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 10:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΝΕΣΤΑΝΗΣ............ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ....ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΝΙΑΔΟ.

  • Νιάου
    Νιάου Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 01:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΤΟΥ ....... ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024 00:07 Σύνδεσμος σχολίου

    2.51 παιδιά συζητάμε αν ένας παράνομος δημ. σύμβουλος έπρεπε να μείνει ή όχι ; Πλάκα μας κάνετε. Κανονικά έπρεπε να του επιβληθεί και πρόστιμο γιατί κοροιδεψε τους πολίτες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 22:36 Σύνδεσμος σχολίου

    21:51 ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΉ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 21:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Για τον ειδικό σύμβουλο που είναι στο ΤΑΠΤΟΚ και στο Δήμο ταυτοχρόνως θα κάνετε ένσταση κύριε Σμυρνιώτη? ή εξαιρείται από τα έργα του δήμου Τρίπολης? Κύριε Τζιουμη γελάει ο κόσμος...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Άσε ρε Σμυρνιωτάκο. Κοίτα μη πάθεις και τίποτα από την σκληρή αντιπολίτευση που κάνεις μιλάμε λέμε. Ακόμα και οι ρέγγες που συνήθως σε κλαίγανε, τώρα έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...