Menu
RSS
Σάββατο, 05/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Θερινός κινηματογράφος στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Θερινός κινηματογράφος στο Αστεροσκοπείο Ασέας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι, την Κυριακή 11 Αυγούστου, σας καλούμε στον θερινό κινηματογράφο του Αστεροσκοπείου Ασέας.

​Η ταινία "Αφανείς Ηρωίδες", βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Margot Lee Shetterly, αφηγείται την αληθινή ιστορία τριών εξαιρετικών Αφροαμερικανίδων Μαθηματικών, της Katherine Johnson, της Dorothy Vaughan και της Mary Jackson οι οποίες εργάστηκαν στη NASA κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, όταν οι ΗΠΑ βρίσκονταν σε μεγάλη πίεση με τις διαρκείς επιτυχίες της Σοβιετικής Ένωσης στην κατακτήση του διαστήματος.
Η ταινία παρουσιάζει με συγκινητικό και δυναμικό τρόπο την καθημερινή μάχη αυτών των γυναικών ενάντια στις φυλετικές και έμφυλες διακρίσεις. Μέσα από την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία, το έργο αναδεικνύει τη σημασία της ισότητας, της επιμονής και της ανθεκτικότητας. Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν και οι θυσίες που έκαναν, προκειμένου να διαπρέψουν σε ένα πεδίο που κυριαρχούνταν από λευκούς άνδρες, εμπνέουν και διδάσκουν.
​Η προβολή στο Αστεροσκοπείο Ασέας θα είναι μια ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει αυτές τις ηρωικές προσωπικότητες και να εμπνευστεί από την αφοσίωση και το πνεύμα τους. Είναι μια υπενθύμιση ότι ο δρόμος προς την καινοτομία και την πρόοδο περνά μέσα από τη διαφορετικότητα και την ισότητα.
***ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η κράτηση θέσης στο astroasea.gr (κάντε κλικ στην αφίσσα). Θερμά παρακαλούμε να μας ειδοποιείτε για ακυρώσεις ώστε να αποδεσμεύουμε τις κρατήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...