Menu
RSS
Δευτέρα, 16/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα | Θερινά εργαστήρια κοινωνικών δεξιοτήτων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Δημητσάνα | Θερινά εργαστήρια κοινωνικών δεξιοτήτων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει θερινά εργαστήρια κοινωνικών δεξιοτήτων για εφήβους, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, με στόχο την υποστήριξη και την ψυχική τους ενδυνάμωση σε αυτή τη μεταβατική περίοδο της ζωής τους.

Συγκεκριμένα:

  • «Οδός Εφήβων. Respect!»

Βιωματικό εργαστήρι για εφήβους, ηλικίας 10 έως 15 ετών

Με ένα ποτήρι παγωμένο τσάι ή λεμονάδα, κάτω από τη σκιά της καρυδιάς του Μουσείου, οι έφηβοί μας θα συζητήσουν για προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, σε τρεις συναντήσεις στις 11, 18 και 19 Αυγούστου 2024 (ώρες 15:30-17:30). Με συντονίστρια τη δρα Αφροδίτη Μαλλούχου, κοινωνική λειτουργό-επιμελήτρια ανηλίκων, μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΠΑΔΑ, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης, τα παιδιά θα μάθουν - μέσα από βιωματικές τεχνικές - να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, βελτιώνοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και υιοθετώντας θετικές συμπεριφορές στην αντιμετώπιση συγκρουσιακών καταστάσεων.  

  • «Ο ήχος του νερού»

Βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά, ηλικίας 10 ετών και άνω

Με τη βοήθεια μουσικών δράσεων και τον ευεργετικό ήχο του νερού, και υπό την καθοδήγηση του μουσικοθεραπευτή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, τα παιδιά θα βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία διάδρασης με τους γονείς τους, ανακαλύπτοντας πώς μπορούν να βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία ακόμα και χωρίς τη χρήση λέξεων, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 (ώρες 15:30-17:30).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Μουσείο και θα αποχωρήσουν συνοδευόμενα από γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμετοχής του παιδιού στο εργαστήρι.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης,10:00-18:00).

 

ΠΙΟΠ | Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...