Menu
RSS
Πέμπτη, 03/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Παρουσίαση του γλύπτη και ζωγράφου Δημητρίου Κούρου από την Τρίπολη στον "Ιανό"

Παρουσίαση του γλύπτη και ζωγράφου Δημητρίου Κούρου από την Τρίπολη στον "Ιανό"

«Περί Ωραίου» | Ο Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τον Δημήτριο Κούρο | Θέμα: «Παρουσίαση του γλύπτη και ζωγράφου Δημητρίου Κούρου» |Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, 18:00-20:00, στο Cafe τουΙΑΝΟΥ, Αθήνα, Σταδίου 24

Μία ζωντανή περιήγησημε εικόνες και σχόλια στην καλλιτεχνική πορεία του Δημητρίου Κούρουwww.dkouros.gr ), από το αρχικό του ξεκίνημα στην Τρίπολη μέχρι σήμερα, από τον Κωστή Καζαμιάκη (Αρχιτέκτονα, Ιστορικό Αρχιτεκτονικής και Ιστορικό Τέχνης), ο οποίος γνωρίζει καλά το έργο του, καθώς και από την Κριτικό Τέχνης Βιβή Βασιλοπούλου.

Η περίοδος της μαθητείας, τα διάφορα στάδια ζυμώσεων με θεματικούς κύκλους που τον κρατούν σε εγρήγορση, μία αγωνιώδης λαχτάρα για τη βαθύτερη λειτουργία των τρόπων της τέχνης που τον απασχολούν, το άνοιγμα των οριζόντων για το αληθινό και το ουσιώδες,

που δίνουν τη σκυτάλη στο δημιουργικό παρόν του σήμερα…

Ανα-σχηματισμοί... ένα συνεχές πλάσιμο από παρατήρηση και διαίσθηση, ώστε να μη χαθεί, να υπάρχει οργανικά, ζωτικά, ως σηματωρός, η αίγλη και η δύναμη της πρώτης ανακάλυψης της μορφής.

Βαθύτερος πόθος του είναι να ανιχνεύσει κάτι που πλανάται σε όλες τις σχέσεις των πραγμάτων…

Να βιώσει κάτι σαν εισβολή του Φωτός...

Εκεί, που «ύπαρξη» και «πρωτογένεια»δοκιμάζουν και πάλι το αρχικό τους παιχνίδι:

ο Έρωτας, το Φως που πλάθει τα σχήματα, τους όγκους…

Η δική σας παρουσία και δημιουργική συμμετοχή θα εμπλουτίσει το ενδιαφέρον, να ταξιδέψουμε μαζί, σε γνωστές και άγνωστες πλευρές του Ωραίου και της Τέχνης.

Η εκδήλωση που θα προβάλλεται ζωντανά και στο κανάλι Youtube και στo Facebook του ΙΑΝΟΥ,γίνεται στο πλαίσιο Εκδηλώσεων του Ιανού στον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου». Επιμέλεια: Κωστής Καζαμιάκης.

Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη.

 

Για επικοινωνία με τον Γλύπτη – Ζωγράφο Δημήτριο Κούρο: 

κιν. 6972616554, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.FB: Dimitrios Kouros, Instagram: dkourosart . 

Έργα του καλλιτέχνη μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.dkouros.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...