Menu
RSS
Σάββατο, 19/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

ΚΚΕ: "Δικαιολογημένη η οργή του κόσμου για το τροχαίο στη Νέα Κίο - Να σταματήσει η γκετοποίηση των Ρομά"

ΚΚΕ: "Δικαιολογημένη η οργή του κόσμου για το τροχαίο στη Νέα Κίο - Να σταματήσει η γκετοποίηση των Ρομά"

Το τραγικό περιστατικό στη Νέα Κίο, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποβάθμισης και γκετοποίησης με σοβαρές ευθύνες Κυβερνήσεων- Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ.   

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της 38χρονης μητέρας που τόσο άδικα έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Νέα Κίου. 

Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Νέα Κίου είναι δικαιολογημένη, γιατί παρά τα αλλεπάλληλα περιστατικά που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής, η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την  επίλυση της επικίνδυνης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό είναι η κορυφή του παγόβουνου, μιας πολιτικής που έχει τραγικά αποτελέσματα εξαιτίας της υποβάθμισης μιας ολόκληρης περιοχής αλλά και της συνεχιζόμενης γκετοποίησης κοινωνικών ομάδων.

Αυτή η υποβάθμιση και γκετοποίηση είναι το έδαφος για δράση εγκληματικών κυκλωμάτων όπως πχ εμπόριο ναρκωτικών και παραβατικών συμπεριφορών που δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση για τη ζωή των εργατικών λαϊκών στρωμάτων που ζουν στην περιοχή, ενώ δικαιολογημένα μεγαλώνει ο φόβος και η αγωνία για την προστασία της ζωής και της υγείας των παιδιών.

Η δράση τέτοιων εγκληματικών κυκλωμάτων, έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν λεία εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η εγκληματική δραστηριότητα έχει επίσης αποδειχτεί ότι έχει την ανοχή ή και τη στήριξη θυλάκων του ίδιου του κρατικού μηχανισμού όπως πχ της αστυνομίας.

Οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί ενώ η κατάσταση είναι γνωστή, κινούνται είτε στη λογική των αποσπασματικών μέτρων είτε στη λογική της καταστολής που αποδείχτηκαν ότι δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το ΚΚΕ έχει εδώ και χρόνια επισημάνει ότι η γκετοποίηση των Ρομά σε συγκεκριμένες περιοχές και κάτω από απαράδεχτες συνθήκες, εκτός από μεγάλους κινδύνους για την υγεία του λαού της περιοχής και των ίδιων, οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές, πολύ περισσότερο που μεγάλο τμήμα των ρομά  γίνεται εύκολα αξιοποιήσιμο από εγκληματικά κυκλώματα.

Σήμερα, ορισμένοι επιχειρώντας να διαχειριστούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, εμφανίζονται «λάβροι», «αγανακτισμένοι» , αναπαράγοντας ακόμα και ρατσιστικές αντιλήψεις, όταν είναι οι ίδιοι που είτε βρίσκονται είτε βρέθηκαν παλαιότερα σε θέση ευθύνης. Την ίδια στιγμή που είναι γνωστό ότι αστικές πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που πρωτοστατούν στην εξαγορά συνειδήσεων αυτών των κοινωνικών ομάδων για να τους υφαρπάξουν την ψήφο.

Η πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε σε υποβαθμισμένες περιοχές, να ζούμε με το φόβο και τον κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή μας, είναι αυτή που κάθε μέρα μας τσακίζει τα δικαιώματα μας στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, που χτυπάει το εισόδημα του λαού με την ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Το ΚΚΕ θα βρεθεί μπροστάρης στον αγώνα για να αντιμετωπιστούν όλες αυτές οι αιτίες που υποβαθμίζουν τη ζωή του λαού διεκδικώντας:

  • ·Να σταματήσει τώρα η γκετοποίηση και υποβάθμιση στη Νέα Κίο. Με ευθύνη του κράτους να σταματήσει οι Ρομά να συγκεντρώνονται στη συγκεκριμένη περιοχή κάτω από άθλιες συνθήκες, να διαχυθούν μέσα στο σύνολο της κοινωνίας, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης τους στην εργασία και εξασφάλιση σύγχρονων όρων ζωής.
  • ·Άμεση κρατική χρηματοδότηση που να  εξασφαλίζει σχολικές υποδομές, εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό ώστε να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα και να εξασφαλιστεί η προσωποποιημένη βοήθεια σε μαθητές που αντικειμενικά έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • ·Να αξιοποιηθούν φορείς και επιστημονικό δυναμικό, για να πραγματοποιηθεί πλατιά ενημέρωση στο λαό και κυρίως στα σχολεία της περιοχής για τα κοινωνικά αίτια που “γεννούν” το  ζήτημα των ναρκωτικών και της εγκληματικής δραστηριότητας 
  • ·Κρατική χρηματοδότηση τώρα για να αναπτυχθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές πολιτισμού και αθλητισμού που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

 19/10/2024

1 Attachment(s)Download as Zip

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...