Menu
RSS
Πέμπτη, 22/08/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

15 Ιουλίου 1974...

15 Ιουλίου 1974...
 
? Πενήντα χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας κατά του Μακαρίου και την τουρκική εισβολή
? Η Κύπρος, το «ριγμένο στο πέλαγο, χρυσοπράσινο φύλο», με τη μακραίωνα ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό, συνιστά αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού.
? Το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας κατά του Μακαρίου και η τουρκική εισβολή αποτέλεσαν τους κρίκους μιάς αλυσίδας, στο πλαίσιο των ευρύτερων σχεδιασμών της Τουρκίας και των Η.Π.Α.-του ΝΑΤΟ, έχουν οδηγήσει στον ακρωτηριασμό της.
? Και σήμερα, πενήντα χρόνια μετά, η Κύπρος εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο των ίδιων δυνάμεων και των σχεδιασμών τους, ιδίως της τουρκικής επιθετικότητας, υπό το αδιάφορο βλέμμα της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας που ουσιαστικά συμπράττει στο «έγκλημα».
? Αν η Κύπρος «πέσει» με οποιονδήποτε τρόπο και τεθεί ολόκληρη υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, (αυτό) θα έχει οδυνηρές συνέπειες και για όλα τα άλλα πεδία του Ελληνισμού, στα οποία αναπτύσσεται η τουρκική επιθετικότητα (Αιγαίο, Α, Μεσόγειος, Θράκη κλπ).
? Κατά συνέπεια, η εθνική στρατηγική που πρέπει να διαμορφωθεί από ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού, είναι ανάγκη να περιλαμβάνει και το Κυπριακό, ως ζήτημα εισβολής και κατοχής.
? Μοναδική λύση αποτελεί η αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, με την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και την επανένωση της Κύπρου.
? Εμείς «δεν ξεχνάμε», ή μάλλον «δεν πρέπει να ξεχνάμε», διότι ο «εχθρός» βρίσκεται και «εντός των τειχών», η αδιαφορία, το πνεύμα κατευνασμού έναντι της Τουρκίας και η πειθάρχηση-η υποταγή στις επιλογές των «ισχυρών»-των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ.
? «Δεν ξεχνώ»
? «Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται»
Γιώργος Παπαηλιού

Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024 16:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν ξεχνώ στην Ελλάδα
    Αλλά δυστυχώς ξεχνώ
    Και ψηφίζω δεξια

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...