Menu
RSS
Κυριακή, 08/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι επίπλαστες διασυνδέσεις και η επιφανειακή γνώση στις εξετάσεις των Μαθηματικών!

Οι επίπλαστες διασυνδέσεις και η επιφανειακή γνώση στις εξετάσεις των Μαθηματικών!

Του Γιάννη Στρατήγη, μαθηματικού - συγγραφέα

Ξεκίνησαν οι  πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτές αποτελούν μια πολύ  απαιτητική διαδικασία! Είναι η ετήσια καθοριστική  δ ο κ ι μ α σ ί α όλων των υποψηφίων, που έχουν προετοιμαστεί υπεύθυνα με σημειώσεις και πολλά εξειδικευμένα βιβλία. Φυσικά με το πολύ συνεργατικό διάβασμα, που πρέπει να είναι επικεντρωμένο σε όλη την εξεταστέα ύλη. Θαύματα δεν γίνονται στις συνθήκες της διαδρομής στην καθημερινή πραγματικότητα?  Ε κ τ ι μ ή σ τ ε αυτά που οργανωτικά σας προσφέρθηκαν!
Σας προσφέρω και κάποιο ασφαλές δείγμα μου στα μαθηματικά των ΓΕ.Λ. της ερχόμενης Τρίτης 4ης Ιουνίου, για να το δοκιμάσετε υπεύθυνα.
Με το τέλος της τρίωρης εξέτασης των μαθημάτων επέρχονται οι συμπερασματικές α π ο κ α λ ύ ψ ε ι ς.
Δεν επιτρέπεται κάθε μαθητής/τρια, που προετοιμάζεται σοβαρά δύο τουλάχιστον χρόνια, με ένα καλοκαίρι και με έκτακτα μαθήματα, να μην μπορεί να ανταπεξέλει στην καθορισμένη εξέταση, σε οποιαδήποτε μορφή των διαβαθισμένων θεμάτων. Ο εύκολος βαθμός του τουλάχιστον δ ε κ ά ξ ι είναι αναμενόμενος. Τα ωριαία - δίωρα μαθήματά τους, διεξάγονταν ημερήσια μαζί με έναν έως τρεις το πολύ συμμαθητές του ίδιου του επιπέδου, κατά την απογευματινή διδασκαλία, στα παχυλά ιδιαίτερα φροντιστήρια!
Υπάρχουν και αδίστακτοι εκμεταλευτές της εμπορευματοποιημένης εκπαίδευσης, στην επανομαζόμενη πολυπλοκότητα της πνιγμένης τεχνικής της, ... Οι κοινωνικοί αεριτζήδες στηριγμένοι σε πλάτες. Όλοι τα ίδια εφαρμοστικά της αριστείας <μπορούμε> να λέμε, ..., τότε θα φταίνε οι εύπλαστοι μαθητές που αδυνατούν να διαβάζουν και ούτε καν προσπαθούν!
Ο αξεπέραστος Νίκος Καζαντζάκης το είχε παραστατικά σκιαγραφήσει.
Σ η μ ε ι ώ ν ω ότι ακόμα και το μέγεθος της μοναδικής ιδιοφυΐας του μοναχικού επιστήμονα Άλμπερτ  Αϊνστάιν (1879 - 1955) είχε αρνηθεί ευγενικά το 1952, την πρόταση για την προεδρία του Ισραήλ, καθώς πίστευε ότι του έλειπε το φυσικό ταλέντο και η εμπειρία των διαπροσωπικών δεξιοτήτων της αποτελεσματικής συναστροφής, που είναι απαραίτητη για μια τέτοια δημόσια θέση. Η διαπιστωμένη “έλλειψη προσόντων”, ... θα στέκονταν εμπόδιο στη σωστή και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας του, ... Οι πλουσιοπάροχες απολαβές του, δεν ήταν στην ηθική του προτεραιότητα.
Είχε π ε ι: «Είμαι βαθιά συγκινημένος από την προσφορά του κράτους του Ισραήλ και ταυτόχρονα λυπημένος και ντροπιασμένος, που δεν μπορώ να την αποδεχθώ. Σε όλη την ζωή μου έχω ασχοληθεί με την επίλυση αντικειμενικών π ρ ο β λ η μ ά τ ω ν και ως εκ τούτου μου λείπει τόσο το χάρισμα της φυσικής ικανότητας, όσο και η εμπειρία για να αντιμετωπίσω σωστά τους ανθρώπους, κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων μου».
Κάθε δυνατή ε π ι τ υ χ ί α στους συνετούς υποψηφίους, που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!
Πολύ καλή πρωτομηνιά του ευχάριστου καλοκαιριού.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...