Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ψηφίστηκε η νέα σύμβαση για το Βοσυνιώτειο – Πόσα χρήματα θα δώσει ο Δήμος

Ψηφίστηκε η νέα σύμβαση για το Βοσυνιώτειο – Πόσα χρήματα θα δώσει ο Δήμος
Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Τρίπολης και το Ίδρυμα Βοσυνιώτη για τη χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ για τη λειτουργία του Βοσυνιώτειου Βρεφονηπιακού σταθμού.


Ο Πρόεδρος του Βοσυνιώτειου Γιώργος Σαμαρτζής πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο και είπε ότι το προηγούμενο συμβούλιο όταν ήταν πάλι Πρόεδρος, είχε πετύχει τη θητεία του και παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την ανακαίνιση, την άδεια και τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Είπε ότι τον τιμά η παρουσία των εργαζομένων δίπλα του και ότι όταν έμαθαν ότι αναλαμβάνει πάλι Πρόεδρος, ανακάλεσαν την επίσχεση εργασίας.

Ζήτησε από τους Σμυρνιώτη και Τσιαμούλο αν έχουν το αυτοδιοικητικό ανάστημα, να ανακαλέσουν όσα είπαν εναντίον του σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Είπε ότι οι οφειλές είναι αυτή τη στιγμή 300.000 ευρώ προς το προσωπικό και τις εισφορές.

Είπε ότι μπορεί να επιχορηγηθεί ο σταθμός από το Δήμο και την Περιφέρεια για να βγει χρονιά και στόχος είναι η ένταξη σε πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Ανέλυσε το πλάνο του για να είναι βιώσιμος ο σταθμός με χρηματοδότηση 50.000 από το Δήμο.

Με τη σειρά του ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης είπε: «Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τον κ. Σαμαρτζή. Το ίδρυμα δεν ανήκει στο Δήμο. Δώσαμε 140.000 ευρώ στο ίδρυμα και θα βρεθούμε απολογούμενοι. Θα στηρίξουμε την προγραμματική σύμβαση. Να μην τάζουν λαγούς με πετραχήλια στους εργαζόμενους.»

Ο Κώστας Τζιούμης τόνισε: «Με καλύψατε με το πλάνο σας και ελπίζω να μπορέσετε να το υλοποιήσετε. Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό».

Ο Νίκος Τσιαμούλος ανέφερε: «Ίσως κακώς κάνατε ανάκληση της επίσχεσης γιατί μπορεί να χάσετε τα παλιά χρήματα. Προκαλώ τον κ. Σαμαρτζή να μου φέρει τις εγκρίσεις από την αποκεντρωμένη και τα ανακαλώ όλα. Κάποιοι τολμούν να μιλούν αντί να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους. Δεν μπορεί να έρχεται ένας που φεύγει τρέχοντας να μιλά για ανάστημα. Νομίζει ότι μιλάει στους φίλους του. Έχετε τεράστιες ευθύνες, έμειναν άνθρωποι απλήρωτοι. Ψηφίζουμε την σύμβαση αλλά αυτή τη φορά εύχομαι και ελπίζω να πάρει έγκριση νομιμότητας».

Η Αντωνία Γιαννούληείπε: «Προτεραιότητα να πληρωθεί το προσωπικό και να γίνουν πιο λογικά τα τροφεία».

Ενώ, ο Δημήτρης Νικολάου τόνισε: «Άμεση καταβολή δεδουλευμένων και καλώς έκαναν επίσχεση. Απαραίτητη δομή, αλλά τα τροφεία με 60 ευρώ το μήνα είναι πολλά.

Να λειτουργήσει χωρίς τροφεία και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Ψφίζουμε επιχορήγηση.»

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...