Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Ομάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανέργων Θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Ομάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανέργων Θα λειτουργήσει στην Τρίπολη
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, ξεκινά την υλοποίηση ομάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανέργων.


Η ολοένα αυξανόμενη ανεργία και η οικονομική κρίση που βιώνουμε, έχει δυσχεράνει σημαντικά την καθημερινότητα όλων μας. Εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες που καλείται κάποιος να διαχειριστεί, συχνά αντιμετωπίζει και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, όπως έντονο άγχος, φοβίες, κατάθλιψη, δυσκολίες στην επικοινωνία, ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

Στόχος της ομάδας είναι η ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωση των ανέργων, η διαχείριση των ψυχολογικών εντάσεων που προκύπτουν από την ανεργία, καθώς και η συμβουλευτική ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η αυτοβοήθεια των μελών.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία σε ένα ομαδικό πλαίσιο να λάβουν ψυχολογική στήριξη, να διαχειριστούν το άγχος που γεννά η απώλεια της εργασίας, να μάθουν να κατανοούν τα συναισθήματά τους και να αναζητούν πηγές υποστήριξης.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη). Έναρξη των συναντήσεων της ομάδας: Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 – 13.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης (τηλ.: 2710-235243 από 8:30-15:00).

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...