Menu
RSS
Παρασκευή, 27/09/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Οικονομική Επιτροπη: Στο επίκεντρο ο ορισμός δικηγόρων σε υποθέσεις του Δήμου (vd)

Οικονομική Επιτροπη: Στο επίκεντρο ο ορισμός δικηγόρων σε υποθέσεις του Δήμου (vd)
Θέμα -εκτός ημερησίας διάταξης (το 2ο)- που αφορούσε ορισμό δικηγόρου "ήρθε" στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης, ώστε να εξετάσει το θέμα αν οι οδηγοί των απορριμματοφόρων μπορούν να χειριστούν και το γερανάκι που διαθέτει ο δήμος.
Μετά την εισήγηση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Χαράλαμπου Σταμάτη, το μέλος της Επιτροπής Νίκος Τσιαμούλος ζήτησε να μάθει το λόγο που για ακόμη μια φορά ο κ. Ιωάννης Αγγελόπουλος αναλαμβάνει τη νομική κάλυψη σε υπόθεση του Δήμου και ποιά είναι η σχέση του με το δήμο. Ο πρόεδρος του απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει κάποια σχέση και ο μόνος λόγος είναι ότι πρόκειται για τον πιο οικονομικό δικηγόρο της πόλης. Αυτό είναι και το μοναδικό κριτήριο της επιλογής του, στις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.
Για το ίδιο θέμα έγινε συζήτηση και αργότερα αφού πολλά από τα θέματα εντός ημερησίας διάταξης (19,20,21,22) αφορούσαν ορισμό δικηγόρου για διάφορες δικαστικές εκκρεμότητες του δήμου.
Ο Ν. Τσιαμούλος θύμισε την πρόταση του, να δοθεί δηλαδή από το δικηγορικό σύλλογο η κατάσταση όλων των δικηγόρων της πόλης, ώστε να μην επιλέγονται μόνο κάποιοι από αυτούς κάθε φορά, πράγμα για το οποίο είχε συμφωνήσει παλιότερα η νυν δημοτική αρχή. Για το λόγο αυτό σήμερα τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθείται τελικά θυμίζει τον τρόπο όπου λειτουργούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, την οποία η νυν κατέκρινε…
Ο Κώστας Ταλούμης ενημέρωσε ότι δυστυχώς το κράτος δεν επιτρέπει στο δήμο να πάρει δικό του νομικό σύμβουλο, οπότε θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση από το δικηγορικό σύλλογο με όλους τους δικηγόρους.
Στα θέματα που αφορούσαν ορισμό δικηγόρου ο Ταλούμης και ο Τσιαμούλος ψήφισαν «παρών».
Β.Π.

2 σχόλια

  • Τάκης
    Τάκης Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 07:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ενώ ο Σμυρνιώτης σπαταλούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρω τον χρονο και οι ίδιοι οι Δικηγόροι δεν εμφανίζονται στο Δικαστήριο η επερναν αναβολές.
    ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΜΥΡΝΙΩΤΙΚΕ!!!!!!

  • Τάκης
    Τάκης Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 22:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Η νέα δημοτική αρχή ψωνίζει δικηγόρους στο παζάρι .
    Προτιμάει τον πιο φθηνό και όχι τον πιο κατάλληλο για την κάθε υπόθεση.
    Συγχαρητήρια και στον Παυλή και στο δικηγορικό σύλλογο που βλέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα και δε διαμαρτύρεται.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...